Βουλγαρία: Η Εισαγγελία ξεκίνησε να διερευνά κατηγορίες επιχειρηματιών εναντίον της κυβέρνησης του GERB

By Bulgarian Newsroom / Published on: May 10, 2021

Βουλγαρία: Η Εισαγγελία ξεκίνησε να διερευνά κατηγορίες επιχειρηματιών εναντίον της κυβέρνησης του GERB

Η Εισαγγελική Αρχή της Βουλγαρίας έχει αρχίσει να διερευνά τις δηλώσεις των επιχειρηματιών Svetoslav Ilchovski και Ivan Angelov κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει την θητεία του GERB.

Η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, Siyka Mileva, δήλωσε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο BTA ότι οι ενέργειες του εισαγγελέα (για τους ισχυρισμούς περί σκανδάλων) έχουν ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες και ότι θα εξεταστούν οι δηλώσεις των δύο επιχειρηματιών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της επιτροπής την Παρασκευή, ο Ilchovski, ένας από τους μεγάλους γαιοκτήμονες και παραγωγούς σιτηρών, μίλησε για εκτεταμένα συστήματα πίεσης των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στα συμφέροντα των κατόχων της εξουσίας και για τη διαφθορά, την οποία ισχυρίζεται ότι υπέστη. Ο Angelov, ένας μεγάλος παραγωγός πουλερικών, του οποίου το όνομα και η εταιρεία αναφέρθηκαν από τον Ilchovski ως εμπλεκόμενο σε σκιώδεις συναλλαγές, είπε ότι θα παραπέμψει τον τελευταίο στην εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η Mileva είπε ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και η εισαγγελία λαμβάνει πολλές ειδοποιήσεις.

Donchev: Το Υπουργικό Συμβούλιο συμπεριφέρεται με εκδικητικό πνεύμα

«Είναι λογικό να περιμένουμε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συμπεριφερθεί με εκδικητικό πνεύμα λόγω όλων όσων έχει πει ο Πρόεδρος Rumen Radev για την κυβέρνηση του GERB», δήλωσε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Tomislav Donchev στην Εθνική Βουλγαρική Ραδιοφωνία.

Σχολίασε επίσης τη δραστηριότητα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο του έργου της κυβέρνησης κατά τα τελευταία 10 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την ως «τόσο ως μετεκλογικό και όσο και ως προεκλογικό δράμα». Σε αυτό, ο επιχειρηματίας Svetoslav Ilchovski είπε ότι έπρεπε να δώσει μέρος των κερδών του υπέρ της κυβέρνησης για να μην χάσει την επιχείρησή του.

Ωστόσο, ο Tomislav Donchev αμφισβήτησε τα λόγια του. «Με τις εκπτώσεις, πρόκειται για επανακυκλοφορία ενός πολιτικού υπομόχλιου, το οποίο λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια», είπε./ibna