Ζωντανές ενημερώσεις: Η Μόσχα πραγματοποιεί παρέλαση για τον εορτασμό της 76ης επετείου της νίκης

Μια ομάδα στρατιωτών (Στρατιωτική Ακαδημία Στρατηγικών Δυνάμεων Πυραύλων) που έβγαζαν μπροστινά πανό κατά μήκος της Κόκκινης Πλατείας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο της Μόσχας 1941-1945.

Η παρέλαση, που τιμά τη σοβιετική και συμμαχική ήττα του Τρίτου Ράιχ στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, πραγματοποιείται παραδοσιακά την Ημέρα της Νίκης, στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περισσότεροι από 12.000 στρατιώτες, 191 μονάδες στρατιωτικού εδάφους, καθώς και 76 αεροπλάνα και ελικόπτερα θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της Ημέρας Νίκης στις 9 Μαΐου 2021. Μουσική συνοδεία θα παρασχεθεί από την Ορχήστρα του Υπουργείου Άμυνας .

Την παρέλαση θα διοικήσει ο αρχηγός των επίγειων δυνάμεων, στρατηγός του στρατού Oleg Salyukov, και ο υπουργός Άμυνας, στρατηγός του στρατού Σεργκέι Σόιγκου, θα λάβει την παρέλαση.

Πολλές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες γιορτάζουν το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου στις 9 Μαΐου. Η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε στις 1:00 π.μ. ώρα Μόσχας στις 9 Μαΐου 1945 και η επέτειος γιορτάζεται σε πολλές άλλες χώρες στις 8 Μαΐου λόγω της αρχικής διαφοράς ώρας.

Ακολουθήστε τη ζωντανή ροή του Sputnik για να μάθετε περισσότερα!

πηγη