Σερβία: Vučić και Šapić συζητούν την ενοποίηση SNS και SPAS

By Serbian Newsroom / Published on: May 6, 2021

Σερβία: Vučić και Šapić συζητούν την ενοποίηση SNS και SPAS

Ο Πρόεδρος του SPAS, Aleksandar Šapić, δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι έχει τη διάθεση να αποδεχτεί την πρόταση του Προέδρου της Σερβίας και ηγέτη του SNS Aleksandar Vučić σχετικά με την ενοποίηση των SNS και SPAS, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και ότι, ίσως, τα δύο κόμματα θα είναι μέρη μιας κοινής οργάνωσης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τι είπε ο Vučić, ότι τον επόμενο μήνα θα καθίσουμε επίσημα για να συζητήσουμε για αυτό το θέμα» είπε ο Šapić στο Πρακτορείο Tanjug.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε τη διάθεση να αποδεχτεί την πρόσκληση, ο Šapić απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι η πρόταση ήταν συνέπεια των συνομιλιών τους και επανέλαβε ότι οι συνομιλίες ήταν μεταξύ των δύο τους μέχρι στιγμής, ενώ τώρα αναβαθμίζονται οι συνομιλίες σε υψηλότερο επίπεδο.

«Τώρα τις αναβαθμίσαμε στο υψηλότερο επίπεδο των δύο οργανισμών και τις επόμενες δύο εβδομάδες, ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συνάψουμε συμφωνία και να γίνουμε, ίσως από τον Ιούνιο, μέρη μιας κοινής οργάνωσης» είπε ο Šapić.

Το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη σύνοδο της Προεδρίας του SNS, ο Vučić ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει πρόταση στο κόμμα, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, για τη σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα ξεκινήσει συνομιλίες με το SPAS του Aleksandar Šapić για την ένωση τους σε ένα πολιτικό κόμμα./ibna