Δημήτρης Λιάτσος: Εμβόλια – Μπορούν να μας σώσουν; Πώς;

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΕΛΛΑΔΑ παγκόσμια κρίση-ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Εκπληκτική ...

Γίνεται κατανοητό ότι γύρω από τα εμβόλια και τις δυνατότητες χρήσης τους εξελίσσεται ένα άγριο παιγνίδι που, όπως είπε και ο Βέλγος ιολόγος, έχει έντονα τα στοιχεία γεωπολιτικής εμπλοκής!

Οι θάνατοι από τα εμβόλια που έγιναν στη βάση RNK, είναι πολλαπλάσιοι από εκείνους που προήλθαν από το εμβόλιο της AstraZeneca, που επίσης είναι πολλοί!

Τη φράση αυτή ανέφερε ως κριτικό σχόλιο, όχι κάποιος πολιτικός αλλά ο ρώσος ακαδημαϊκός, επικεφαλής του διάσημου Ινστιτούτου ιολογίας ονόματι Γκαμαλέϊ, Αλεξάντρ Γκίνγκσμπουργκ. Ο επιστήμων του οποίου το ινστιτούτο επεξεργάστηκε και έδωσε στην ανθρωπότητα το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τον Αύγουστο 2020!

Η τοποθέτηση αυτή του ρώσου έρχεται ως απάντηση στην απόφαση του αυτοαποκαλούμενου «Παγκόσμιου Συνεδρίου Εμβολίων», να δώσει το πρώτο βραβείο στο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρίας, Moderna… Το εν λόγω συνέδριο ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και συνέρχεται μια φορά το χρόνο, πάντα στην… Ουάσιγκτον!

Επιστήμονες ιολογίας από Δύση και Ανατολή, αναρωτιούνται ποια είναι άραγε τα κριτήρια με βάση τα οποία οι οργανωτές του συνεδρίου λαβαίνουν αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη.

Ο πασίγνωστος στους ιατρικούς κύκλους, Βέλγος ιολόγος, Μαρκ Βαν Ραστ, εξηγεί πως δεν θα έδινε ιδιαίτερη σημασία στο εν λόγω συνέδριο το οποίο, λέει, «χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού»! Ωστόσο, προειδοποιεί ότι όλοι πρέπει να κατανοούν, «σε τι βαθμό και ποιο επίπεδο υπεισέρχεται η γεωπολιτική» στο χώρο της επιστήμης! Ο ίδιος εξηγεί πως η εμφάνιση του ρωσικού εμβολίου, Sputnik V, προκάλεσε εξ´αρχής πολιτικές, κυρίως, αντιδράσεις που είχαν στόχο να μειώσουν την αξιοπιστία του!

Έτσι ο Βέλγος γιατρός εκτιμά ότι η επίδοση του βραβείου στο εμβόλιο της Moderna, έχει πιθανότατα οικονομικούς λόγους…

Αν μη τι άλλο, εξηγεί ο προαναφερόμενος ρώσος συνάδελφος του, «γίνεται λόγος για 100 δις δολάρια και μια απόφαση του Συνεδρίου υπέρ του Sputnik V, θα σήμαινε ότι η μερίδα του λέοντος αυτού του ποσού θα πάει στη Ρωσία… Έτσι, εξηγεί ο Γκινγκσμπουργκ, ελήφθη η εξόφθαλμη απόφαση να δοθεί το βραβείο στη Moderna, διότι θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο να δοθεί στην άλλη αμερικανογερμανική εταιρεία, τη Pfizer, όπου «ο αριθμός των νεκρών που εμβολιάστηκαν με αυτό είναι κατά… 25 φορές μεγαλύτερος από εκείνον της AstraZeneca»!

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα ΙΖΒΕΣΤΙΑ με πηγές από διεθνείς οργανισμούς από μετρήσεις μέχρι τις 26 Απριλίου, το 8% των αμερικανών πολιτών (πάνω από 5 εκ.), που έκανε των πρώτη δόση των εμβολίων, Moderna ή Pfizer, αρνήθηκε να πάει να κάνει και τη δεύτερη…

Τα ρωσικά εμβόλια, όπως ξαναγράψαμε από αυτή εδώ τη σελίδα είναι τρία, και είναι γνωστά: Και να, ο πρόεδρος Πούτιν παρουσίασε τη νέα εκδοχή του Sputnik lite, του πρώτου εμβολίου που θα γίνεται σε μια μόνο δόση και θα έχει απόδοση 78%! Υψηλότερη από την απόδοση άλλων που δε φτάνουν τέτοια απόδοση ακόμα και με τη δεύτερη δόση…

Στη Μόσχα θεωρούν ότι το εμβόλιο μιας δόσης μπορεί να αποφορτίσει τη τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές και μεγάλες πληθυσμιακά χώρες του κόσμου.

Ο ρώσος ηγέτης θυμίζει ότι τα εμβόλια που παράγει η χώρα του στηρίζονται σε τεχνολογικές πλατφόρμες δοκιμασμένες επι δεκαετίες και γι’ αυτό αξιόπιστες! Όπως χαρακτήρισε τα ρωσικά εμβόλια ευρωπαίος ειδικός, «είναι αξιόπιστα και απλά όπως το αυτόματο… Καλάσνικοφ»! Ο ευρωπαίος ειδικός έχει αναμφίβολα δίκιο, τονίζει ο Πούτιν!

Ο Πούτιν προειδοποιεί, επίσης, ότι σε συνθήκες της συνεχιζόμενης πανδημίας, η θέση όλων πρέπει να είναι όχι το κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους αλλά η επίτευξη της ασφαλείας και της ζωής των ανθρώπων. Και αυτό θα γίνει αν τα εμβόλια φτάσουν στο σύνολο των χωρών του κόσμου!

Μάλιστα η Ρωσία ήδη δίνει τεχνογνωσία σε άλλες χώρες για την παραγωγή των εμβολίων της και κάνει αποδεκτή την πρόταση άρσης των περιορισμών πατέντας των εμβολίων, θέμα που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας…

Και η Ελλάδα;

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εκφράστηκε θετικά για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Η Ελλάδα έσπευσε στα μέσα Απριλίου, δια του υπουργού τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να ανακοινώσει στη ρωσική τουριστική αγορά ότι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο, θα επιτρέπεται να μπαίνουν στην Ελλάδα χωρίς κανένα περιορισμό από τις 14 Μαΐου! Η αγορά έλαβε θετικά το μήνυμα.

Ωστόσο, στο «δια ταύτα», η ημερομηνία μετακινείται για… 15 Ιουνίου και… βλέπουμε!

Γίνεται κατανοητό ότι γύρω από τα εμβόλια και τις δυνατότητες χρήσης τους εξελίσσεται ένα άγριο παιγνίδι που, όπως είπε και ο Βέλγος ιολόγος, έχει έντονα τα στοιχεία γεωπολιτικής εμπλοκής!

Σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς: Τι θέλουν, να μας σώσουν ή να μας σκοτώσουν;

(Ο Δημήτρης Λιάτσος είναι δημοσιογράφος, Ανταποκριτής στη Μόσχα)

πηγη