«Φιλεργατικό» βρίσκει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη η Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως το νομοσχέδιο έχει διαστρεβλωθεί σε πολλά σημεία, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την «διαστρέβλωση», τονίζοντας πως «είναι φιλεργατικό, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις». Νομοσχέδιο υπέρ των εργαζομένων το χαρακτήρισε, σημειώνοντας πως φέρνει τα εργασιακά στις πραγματικές συνθήκες των εργαζομένων στον σημερινό αιώνα. Επεσήμανε μάλιστα ξανά πως «μόνο με συμφωνία εργοδότη – εργαζομένου, ο δεύτερος θα δουλεύει κάποιες μέρες περισσότερο».

«Φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο στον σημερινό αιώνα, στις πραγματικές συνθήκες των εργαζομένων» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με φιλεργατικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως το νομοσχέδιο έχει διαστρεβλωθεί σε πολλά σημεία, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την «διαστρέβλωση». «Δεν ισχύει η κατάργηση του 8ώρου και μόνο με συμφωνία εργοδότη – εργαζομένου θα δουλεύει κάποιες μέρες περισσότερο ο εργαζόμενος για να έχει άδεια κάποιες άλλες» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για άδεια πατρότητας και ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstamesakaistaexo%2Fvideos%2F489205132427868%2F&show_text=false&width=560

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρώντας να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει το εν λόγω σχέδιο νόμου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην κατάργηση του 8ώρου, παραλληλίζοντας σε μια εξαιρετικά άκυρη σύγκριση την διευκόλυνση ενός εργαζομένου για…το μάζεμα της ελιάς με το ωράριο-λάστιχο, είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για «πολλά fake news και ανοησίες» αναφορικά με το νομοσχέδιο. «Πρόκειται για μια ρύθμιση που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και γίνεται εκτεταμένα χρήση στις άλλες χώρες. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Προβλέπεται μια διευθέτηση του χρόνου εργασίας για ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας» είχε αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

πηγη