Ολόκληρη η αντιπροσωπεία της Ινδίας στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Λονδίνο μπήκε σε καραντίνα καθώς δύο από τα μέλη της βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

“Η συνάντηση έγινε με ένα αυστηρό σύνολο πρωτοκόλλων Covid, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών τεστ όλων των αντιπροσώπων”, δήλωσε βρετανός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar, θα συμμετάσχει διαδικτυακά στην εκδήλωση αφού ήρθε σε επαφή με τα ύποπτα κρούσματα, αν και δεν διαγνώστηκε θετικός.

Ο ίδιος είπε: “Ως μέτρο μεγάλης προσοχής και επίσης για μέριμνα για τους άλλους, αποφάσισα να κάνω τις παρεμβάσεις μου με διαδικτυακή λειτουργία. Αυτό θα ισχύει και με τη συνάντηση της G7 σήμερα”.

Παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κοροναϊό στη σύνοδο κορυφής του Lancaster House, η οποία είναι η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 για περισσότερα από δύο χρόνια τα προβλήματα δεν έλειψαν….

Η Ινδία δεν είναι μέλος της G7, αλλά ο κ. Jaishankar προσκλήθηκε στην εκδήλωση στο Lancaster House ως επίτιμος καλεσμένος και μάλιστα ο Ινδός ΥΠΕΞ συνάντησε τη Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, την Τρίτη.

Στην πρώτη αυτή δια ζώσης συνάντησή τους σε διάστημα δύο ετών, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας σήμερα στο Λονδίνο αναζητούν τα μέσα για να εξασφαλιστεί μια πιο δίκαιη κατανομή των εμβολίων κατά της COVID-19 στον κόσμο, ενώ προηγουμένως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τις κάλεσε να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

πηγη