“Ιδιωτική επίσκεψη”-προσκύνημα του Τούρκου υφ.Εξωτερικών σε Θεσσαλονίκη-Θράκη- Βάζουν (ξανά) θέμα “τουρκικής μειονότητας”

«Οι Έλληνες πυροβολούν τους μετανάστες με πραγματικές σφαίρες»

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν. Ο προκλητικός υφυπουργός έχει στο πρόγραμμά του προσκύνημα στο “σπίτι του Κεμάλ” στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα βρεθεί και στη Θράκη όπου θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε ένα χρονικό διάστημα που έπεται των κοινών δηλώσεων Τσαβούσογλου-Δένδια στην Άγκυρα, κατά την οποία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη, με τον Έλληνα ομόλογό του να απαντά πως βάσει των Συνθηκών η μειονότητα είναι θρησκευτική. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, αναφέρεται πως ο Κιράν θα επισκεφθεί τη “τουρκική μειονότητα”.

Ο Κιράν θα μεταβεί την Τετάρτη στο Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με παράγοντες της μειονότητας.

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης και στη συνέχεια θα βρεθεί στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Διδυμότειχο και στο τέμενος Βαγιαζήτ. Η επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών θεωρείται ιδιωτική.

πηγη