Απάντηση μέσω “διπλωματικών πηγών” στις ανοησίες του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών

Μέσω “διπλωματικών πηγών” απαντά το ΥΠΕΞ σ΄ όσα απίθανα υποστηρίζει ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών που κάνει βόλτες στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει ανήσυχος για τις πιέσεις που ασκεί η Ελλάδα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία “βαφτίζει” τουρκική. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής, τονίζουν διπλωματικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Επίσης, αναφέρουν πως η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες, και προσθέτουν πως στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Τέλος, οι ίδιες διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

πηγη