Αφγανιστάν: έκρηξη βόμβας κοντά σε σχολείο – τραυματίστηκαν παιδιά

Αφγανιστάν: έκρηξη βόμβας κοντά σε σχολείο – τραυματίστηκαν παιδιά

Μια βόμβα εξερράγη κοντά σε σχολείο στο δυτικό Αφγανιστάν σήμερα, τραυματίζοντας 21 άτομα. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αρκετοί από τους τραυματίες είναι μαθητές του σχολείου. 

Τα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία. Τουλάχιστον 10 από τους τραυματίες ήταν μαθητές στο σχολείο, ηλικίας μεταξύ 7 και 13 ετών. Σε κρίσιμη κατάσταση είναι τρεις από τους τραυματίες.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής, αν και οι αντάρτες των Ταλιμπάν έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες έπειτα από την ισχυρή έκρηξη στο ανατολικό Αφγανιστάν, που είχε τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς και 90 τραυματίες. Τα περισσότερα από τα θύματα αυτής της επίθεσης ήταν μαθητές γυμνασίου. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από δύο ημέρες ξεκίνησε η αποχώρηση των τελευταίων στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται ακόμα στο Αφγανιστάν, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Η αποχώρηση αυτή γίνεται εν μέσω αναζωπύρωσης της ισχύς των Ταλιμπάν, που ελέγχουν ή κυριαρχούν τουλάχιστον στο μισό Αφγανιστάν.

πηγη