Καταβάλλονται επιδόματα ΟΠΕΚΑ και προκαταβολές σύνταξης


Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ενώ ολοκληρώνονται οι πληρωμές των προκαταβολών συντάξεων, εφάπαξ και των λοιπών παροχών από ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ

επιδόματα

Σήμερα 29 Απριλίου ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει: επίδομα στέγασης,        Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αναπηρικά, στεγαστικής συνδρομής, επίδομα ομογενών, Ανασφ. Υπερ. Σύνταξη (Ν. 1296/1982),           Επίδομα κοιν. αλληλεγγύης υπερηλίκων, ςπίδομα γέννησης, Ορεινών – Μειονεκτικών, έξοδα κηδείας, συνεισφορά Δημοσίου σε δάνεια προστασίας της πρώτης κατοικίας άρθρο 76 ν. 4605/2019 (Α’ 52), συνεισφορά Δημοσίου στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, λόγω Covid-19 και προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές.

άλλες παροχές

  • Μέχρι αύριο θα έχουν πληρωθεί 17 εκατ. ευρώ σε 670 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ, 530.000 ευρώ θα δοθούν σε 550 δικαιούχους για καταβολή εξωιδρυματικού επιδόματος και επιδόματος του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ.
  • Σήμερα θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των προκαταβολών συντάξεων του Ν. 4778/2021 (και τα αναδρομικά από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης απονομής σύνταξης). Για τον αριθμό των δικαιούχων και το συνολικό κονδύλι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον e-ΕΦΚΑ.
  • Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές από το ΟΑΕΔ δικαιούχοι στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, δικαιούχοι επιδομάτων, μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας και προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς).
  • πηγη