Ποιοι στήνουν παγίδα στην Ελλάδα στο μεταναστευτικό και προκαλούν πρόβλημα με τη Frontex

Αξιοποιώντας ένα βίντεο που έχει μαγνητοσκοπηθεί ένα χρόνο πριν ,τις ημέρες που ο Έβρος δεχόταν αφόρητη πίεση από μετανάστες και πρόσφυγες που η Τουρκία έσπρωχνε προς την Ελλάδα, μία οργάνωση με την επωνυμία  WeMove Europe, απαιτεί την παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή της FRONTEX Fabrice Leggeri και την αναβολή έγκρισης της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του οργανισμού! Ποιος “θα τη πληρώσει” σ΄ αυτή τη περίπτωση; Η Ελλάδα που θα χάσει την όποια βοήθεια έχει από τη Frontex.
To βίντεο είναι τραβηγμένο κάπου στο Αιγαίο, επαναλαμβάνουμε τις πρώτες ημέρες της κρίσης στον Έβρο. Η οργάνωση επανέφερε το βίντεο στο twitter αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι την “αναμετάδοση” του ανέλαβε μεταξύ άλλων η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην ΕΕ! Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τα όσα έχουν μαγνητοσκοπηθεί στο βίντεο δεν είναι ευχάριστα. Η αποτροπή δεν μπορεί να γίνεται μ΄ αυτό το τρόπο ,γιατί εκθέτει τη χώρα. Από την άλλη δεν έχουμε δει ή ακούσει κάποια από τις πολλές οργανώσεις να λένε κουβέντα για την Τουρκία που εκμεταλλεύεται μέχρι θανάτου πρόσφυγες και μετανάστες. Γι΄ αυτό και η αξιοπιστία τέτοιων οργανώσεων προφανώς αμφισβητείται.

πηγη