Περί “νέας δομής δυνάμεων” η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ- Συζήτηση να γίνεται;

Εξοπλιστικός πυρετός! ΚΥΣΕΑ για τις νέες φρεγάτες ...

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το κύριο θέμα συζήτησης θα ΄ναι η νέα δομή δυνάμεων. Το ΓΕΕΘΑ θα παρουσιάσει την πρόταση του, αλλά το ερώτημα είναι αν έχει νόημα η συζήτηση. Κι αυτό γιατί είναι προφανές ότι και αυτή η “νέα δομή δυνάμεων” δεν έμεινε ανεπηρέαστη απ΄όσους δεν έχουν καμία δουλειά να εμπλέκονται με το σχεδιασμό της. Όπως για παράδειγμα οι βουλευτές που σπεύδουν να πιέσουν για την παραμονή ή τη μεταφορά μονάδων και στρατοπέδων στην εκλογική τους περιφέρεια, για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Γνωστή η υπόθεση με τη μεταφορά των πεζοναυτών από το Βόλο στο Ναύσταθμο. Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, “πάγωσε” από την προηγούμενη κυβέρνηση που υποχώρησε ατάκτως στις πιέσεις όλων των βουλευτών Μαγνησίας. Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε…λύση! Θα μεταφέρει αρματαγωγά στο Βόλο! Ελάχιστο κόστος για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Βόλο; 200 εκατομμύρια λένε οι εκτιμήσεις! Αλλά τι είναι 200 εκατομμύρια μπροστά στα …ψηφαλάκια;

Να μιλήσουμε για τους εξοπλισμούς; Άπαντες γνωρίζουν τι χρειάζονται οι ΕΔ, αλλά όλοι διαπιστώνουμε ότι άλλα θέλουμε κι άλλα αγοράζουμε! Στη σημερινή συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ θα τεθεί ξανά το μέγα θέμα του Πολεμικού Ναυτικού που χρειάζεται  ενίσχυση και εκσυγχρονισμό εδώ και 20 χρόνια! Εκτός από συζητήσεις έχει γίνει κάτι; Φρεγάτες θέλαμε, αεροσκάφη μας προέκυψαν. Κι όταν τελειώσαμε με τα αεροσκάφη και υποθέσαμε ότι “τώρα είναι επιτέλους η ώρα του ΠΝ”, πληροφορηθήκαμε ότι θα πληρώσουμε 1,8 δις για να μας …νοικιάζουν αεροσκάφη για εκπαίδευση στην Καλαμάτα! Για τις φρεγάτες αλλά και για άλλες ανάγκες του ΠΝ ακόμη συζητάμε και το χειρότερο είναι ότι συζητάμε, όπως όλα δείχνουν και σε τελείως λάθος βάση!

Ποιος είναι ο μέγας κίνδυνος; Να μην πάρουμε τίποτα! Κακά τα ψέματα, τα λεφτά τελείωσαν, οι προοπτικές της οικονομίας είναι δυσοίωνες λόγω κορονοϊού κι όχι μόνο, το ταμείο θα ΄ναι σύντομα μείον και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις όλες οι κυβερνήσεις από το χώρο της Άμυνας αρχίζουν να “κόβουν”.

πηγη