Υπογραφή Πρωτοκόλλου μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας

By Cypriot Newsroom 

Υπογραφή Πρωτοκόλλου μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας

Μετά τη λήξη των εργασιών της 2ης Συνόδου της Κυπρο-Ουκρανικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία, υπογράφτηκε σήμερα, 22 Απριλίου 2021, Πρωτόκολλο το οποίο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, της υγείας, της παιδείας κ.ά.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και από μέρους της Ουκρανίας ο Υπουργός Οικονομικών Sergii Marchenko.

Μιλώντας κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πνεύμα καλής θέλησης που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, τονίζοντας ότι το Πρωτόκολλο που υπογράφτηκε θα συμβάλει αναμφίβολα στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε υφιστάμενους και σε νέους τομείς όπως αυτοί της ενέργειας, της υγείας και της γεωργίας. Τονίστηκε επίσης η ύπαρξη ευνοϊκών προϋποθέσεων για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων, τουρισμού και μεταφορών./ibna