Τουρκία: 62 συλλήψεις για το σκάνδαλο με πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Τουρκία: 62 συλλήψεις για το σκάνδαλο με πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 62 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε για μία πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, μετά την υποβολή μηνύσεων από χιλιάδες Τούρκους που δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα απάτης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

H πλατφόρμα Thodex, η οποία διαχειριζόταν καθημερινά συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ότι θα έκλεινε για τέσσερις έως πέντε ημέρες λόγω μίας διαδικασίας πώλησής της.

Οι χρήστες, ωστόσο, που δεν μπορούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους ή να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, εξέφρασαν στο Twitter την ανησυχία τους ότι μπορεί να έχουν εξαπατηθεί.

Οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 78 άτομα και 62 έχουν τεθεί υπό κράτηση έως τώρα με μία επιχείρηση που επικεντρώνεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά επεκτείνεται σε οχτώ περιφέρειες, σύμφωνα με το Anadolu.

H αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Thodex, ο Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, πέταξε την Τρίτη για τα Τίρανα.

Γραφείο της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ξεκίνησε έρευνα για τη Thodex λόγω των καταγγελιών ότι η πλατφόρμα δημιούργησε πρόβλημα σε πολλούς πολίτες. Το σώμα ερευνών για οικονομικά εγκλήματα MASAK μπλόκαρε την Τετάρτη τους λογαριασμούς της εταιρείας και άρχισε έρευνα, δήλωσε πηγή του MASAK.

H Thodex δήλωσε ότι δεν είναι αληθή τα αρνητικά ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωση για την ίδια και ότι τράπεζες και επενδυτικά ταμεία – τα ονόματα των οποίων θα αναφέρει αργότερα – θέλουν να επενδύσουν στην εταιρεία και έχουν προτείνει μία σύμπραξη.

Ο όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα της Thodex ανήλθε στα 538 δισ. δολάρια στην τελευταία ημέρα που λειτούργησε, σύμφωνα με την Coinmarketcap.

πηγη