Βουλγαρία: Επιστρέφει την εντολή το GERB


By Bulgarian Newsroom / Published on: April 23

Βουλγαρία: Επιστρέφει την εντολή το GERB

Αποδέχομαι την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του GERB να επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, να ενημερώσει τον Πρόεδρο και να εργαστεί στο Κοινοβούλιο.

Αυτό δήλωσε ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός Boyko Borissov σε ζωντανή μετάδοση βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο Borissov πραγματοποίησε την ομιλία του από το σπίτι του, και στο τραπέζι μαζί του ήταν ο υποψήφιος Πρωθυπουργός Daniel Mitov, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Tomislav Donchev, τον Kostantin Angelov, τη Δήμαρχο της Σόφιας Jordanka Fantakova, την Tsveta Karayancheva, τον πρόεδρο της Desislava Atanasova του GERB.

Το “Υπάρχει τέτοιος λαός” δεν θα κάνει κυβέρνηση, φοβούνται και δεν θα ενεργήσουν υπεύθυνα σαν εμάς, δήλωσε ο Borissov και προέτρεψε να μεταδοθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εκπομπές της συνόδου της ολομέλειας του κοινοβουλίου για να δουν τι συμβαίνει.

Αυτοί είναι άπειροι άνθρωποι, ανεύθυνοι, που οδηγούνται μόνο από το μίσος. Αποτυγχάνουν σε ό, τι αγγίζουν, σχολίασε ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός.

«Είδα πώς ψήφισαν πάνω από δέκα χιλιάδες λέβα, μισθούς. Είδα πώς μπαίνουν στην επίσημη “Mercedes”. Είδα πώς επέστρεψε η πιο φαύλη πρακτική στο κοινοβούλιο – ψηφοφορία με ξένες κάρτες, και προέρχεται από το “Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι”, είπε ο Borissov και συνέχισε λέογοντας ότι «Χτες οι μαφιόζοι έφεραν δικηγόρους στο κοινοβούλιο. Μέχρι το μεσημέρι, οι δικηγόροι του βουνού βρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου ή στα γραφεία, και το απόγευμα θα καλέσουν τον Γενικό Εισαγγελέα ή τον Ανώτατο Δικαστή να τους υποβάλουν έκθεση στο τι εργάζονται. Θα τους συντρίψουν εκεί. Θα υπάρξει μια κυριολεκτική εξάρτηση των δικαστών. Για να μην αναφέρουμε τα ψέματα σχετικά με την πλειοψηφία, ο μπαμπάς θα μου αγοράσει ένα ποδήλατο, αλλά μια άλλη φορά», σχολίασε ο Borissov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε δύο μήνες θα γίνουν πρόωρες εκλογές και θα βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση. Ο Borissov παραδέχτηκε ότι εάν το GERB δεν είναι πρώτο, θα είναι δεύτερο.

Θέλουν να είναι ομιχλώδεις, να ψεύδονται, να εξαπατούν. Μην ξεγελιέστε από αυτούς. Οι Βούλγαροι είναι πολύ σοφοί λαός. Ο λαός δεν μας έδωσε το πάνω χέρι, είπε ο Borissov, ότι έχουμε κάνει πολλά και έχουμε πολλά να αλλάξουμε και να κάνουμε και επειδή είμαστε ανεξέλεγκτοι εδώ και πολύ καιρό, θα βάλουν αυτούς να μας ελέγξουν. Αυτή είναι η ανάγνωση μου για τις εκλογές, κατέληξε ο Borissov./ibna