Οριστικά εκτός F-35 η Τουρκία

*Χλωμο το βλεπω..!Και οι μοναδες παραγωγης εξαρτημάτων στην γειτονα;Αλλά αφου γραφτηκε..(Με πηγη μαλιστα το.. skai.gr !)


Ηαποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα του F-35 είναι οριστική διαμήνυσαν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Οι Αμερικανοί αφήνουν την Τουρκία εκτός προγράμματος συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ως αντίποινα για την παραλαβή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Το πρακτορείο Anadolu, αναφέρει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την απόφασή του, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα ενημερωθεί το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Η απόφαση αλλάζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της τουρκικής αεροπορίας, καθώς αναμενόταν η παραλαβή 100 F-35 και 24 ακόμη για το μίνι-αεροπλανοφόρο, και θεωρείται ότι δημιουργεί τεράστια «τρύπα» στις μελλοντικές της ανάγκες για την επόμενη εικοσαετία.

Σημειώνεται ότι από το 2018, η Ουάσιγκτον είχε «παγώσει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και 6 από αυτά θα αγοραστούν και θα παραληφθούν από το Πεντάγωνο. Η Τουρκία συμμετείχε στην παραγωγή του συγκεκριμένου μαχητικού με 1.005 ανταλλακτικά.

Πηγή: skai.gr (!)

*Το σχολιο δικο μας

πηγη