Ο Δένδιας και οι ακέφαλοι «Καραμανλικοί»

Ο Νίκος Δένδιας, μετά την επεισοδιακή του επίσκεψη στην Τουρκία, φαίνεται ότι κέρδισε και αρκετούς «πόντους» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο μάλιστα που, όπως αναφέρει και το Matrix24 *(βλεπε άρθρο παρακάτω), δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να συσπειρώσει γύρω του όλους τους ακέφαλους «Καραμανλικούς» εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Με άλλα λόγια, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την «επόμενη μέρα» στη ΝΔ, ότι αποτελεί τον ιδανικό «καραμανλικό» υποψήφιο διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος, όταν ανοίξει αυτή η συζήτηση.

Βεβαίως, προς το παρόν, θέμα «χρίσματος» δεν υπάρχει παρότι ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζει τάσεις αποστασιοποίησης από τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Κάθε πράγμα στο καιρό του και το μέλλον θα δείξει τι πρόκειται να γίνει…πηγη

matrix24.gr: Ο Δένδιας αναλαμβάνει τους… «ακέφαλους» Καραμανλικούς;

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την «επόμενη μέρα» στη ΝΔ. Ωστόσο, είναι πολύ γνωστή η παροιμία πως… των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ως εκ τούτων, η «δελφινολογία», μετά την εκκωφαντική παρουσία του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και το εξ αυτής πολιτικό κεφάλαιο που κέρδισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκονται στο επίκεντρο των εσωκομματικών συζητήσεων στη ΝΔ. Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο Νίκος Δένδιας επί της ουσίας ενσάρκωσε την «καραμανλική» σχολή σκέψης, δηλαδή το δόγμα της «ακινησίας» που προβλέπει ότι «συζητάμε για να κερδίζουμε χρόνο ηρεμίας και όχι για να λύσουμε τα θέματα», αρκετοί «καραμανλικοί» βλέπουν από τώρα τον υπουργό Εξωτερικών ως έναν ιδανικό «καραμανλικό» υποψήφιο διεκδικητή της ηγεσίας του κόμματος, όταν ανοίξει αυτή η συζήτηση. Βεβαίως, προσώρας, «χρίσμα» δεν υπάρχει και ο Κώστας Καραμανλής, όπως παραδέχονται με πικρία τακτικοί συνομιλητές του, συνεχίζει να εμφανίζει τάσεις αποστασιοποίησης από τα εσωκομματικά τεκταινόμενα. Επειδή, όμως, η φύση… απεχθάνεται τα κενά -και υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να αποφασίσει να αποχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός από την πολιτική…- το σενάριο να αναλάβει ο Δένδιας τους ακέφαλους «καραμανλικούς» έχει φουντώσει -και αρκετοί εκτιμούν πως, στην περίπτωση αυτή, ο Κώστας Καραμανλής θα αναγκαζόταν, έστω και κατόπιν εορτής, να δώσει τις… ευλογίες του στον νυν υπουργό Εξωτερικών.

πηγη