“Αυτοπαγίδευση με εντολή πρωθυπουργού”; Ο Στέλιος Φενέκος γράφει (+ηχητικο απο συνέντευξη στον Γ.Σαχίνη)

Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος με κείμενο του στην προσωπική του σελίδα γράφει για “αυτοπαγίδευση με εντολή πρωθυπουργού” αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη Δένδια. Και εξηγεί γιατί έχει αυτή την άποψη.

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος:

ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;

Εξετάζοντας όλα τα γνωστά μέχρι τώρα στοιχεία καταλήγω:

1. Ήδη οι διερευνητικές ξεπεράστηκαν με δική μας συναίνεση και ευθύνη. 

2. Σε κάθε πλέον μελλοντική συνάντηση θα τίθενται όλα τα ζητήματα στο τραπέζι διαλόγου, δημόσια πλέον και εις επήκοον όλων (Ελλήνων, Τούρκων και ξένων)

3. Δικαιολογίες, ότι τα μόνα θέματα που συζητάμε είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, δεν υπάρχουν πλέον και ούτε μπορούμε να προβάλουμε κάτι τέτοιο στις συνόδους κορυφής, όπως είχαμε κάνει πρόσφατα και συμπεριλάβει στο κοινό ανακοινωθέν.

4. Νταβός, Μαδρίτη και Ελσίνκι ξεπεράστηκαν με μιας και δημόσια, χωρίς ούτε καν προσχηματικά να μπορεί να διορθωθεί αυτό.

5. Δημιουργείται μία βλακώδης τάση κλιμάκωσης του τι θα λέγεται δημόσια σε τέτοιες συναντήσεις, μία πλειοδοσία ρητορικής (με προσωπικό χαρακτήρα νικητή ήρωα και ηττημένου).

6. Πέσαμε στην ίδια παγίδα που κατηγορούμε την Τουρκία, για ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης και κάθε πλευρά θα αισθάνεται υποχρεωμένη πλέον να συντηρεί την ρητορική αυτή.

Εκτός και αν αναλάβει κάποιος την ώριμη υπεύθυνη θέση να αποκλιμακώσει (ρητορικά). 

Όμως όλα τα θέματα ήδη είναι στο τραπέζι. Αυτό δύσκολα αλλάζει πλέον.

Τελικά τι καταλαβαίνουμε:

Κανένας έλεγχος των επαφών και της ατζέντας όπως θέλαμε, όλα τα θέματα πλέον de facto στο διάλογο, και εάν η όλη μεθόδευση ανήκει στον κ. Μητσοτάκη όπως έγραψε χθες μετά την συνάντηση η Καθημερινή, τότε η ευθύνη της υπέρβασης των διερευνητικών και του δημόσιου ανοίγματος της ατζέντας του διαλόγου ανήκει σε αυτόν.

Γιατί πλέον έγινε αυτό που διακαώς ήθελε η Τουρκία: Να συζητήσουμε για όλα χωρίς περιορισμούς. Ακόμη και την Λωζάνη (γιατί άνοιξε κι αυτό με την αναφορά σε αυτήν και τα επιχειρήματα δημόσια, από υπεξ, για την μειονότητα και την αποστρατιωτικοποίηση)!!!! 

Και βέβαια θα έλθει ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα! Αφού έγινε αυτό που ήθελε, όλα τα θέματα είναι πλέον στην  ατζέντα συζητήσεων!!!

Πλήρης αυτοπαγίδευση ή κάτι άλλο;

πηγη