Σε απολογία η αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Φλερτ» για τον «Κουκουλοφόρο» του Σπ. Γραμμένου

Η κατακραυγή για την απόπειρα λογοκρισίας από τους βουλευτές της ΝΔ Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Φλέρτ», όπου φιλοξένησε τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο και τραγούδησε το «μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος» φαίνεται ότι δεν πτόησε τους επικεφαλής του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης να καλέσουν σε απολογία την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Γιώτα Παπά σε απολογία.

Αυτό προκύπτει από την ανάρτηση του ίδιου του Σπύρου Γραμμένου στο Facebook, που αναφέρει: «Αγάπη και δύναμη στην Γιώτα Παπά. Στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής Φλερτ. Στην γυναίκα που έκανε την επιλογή του τραγουδιού, της ζητήθηκε να απολογηθεί γι’ αυτό και ανέλαβε την ευθύνη. Γιώτα είμαστε μαζί σου».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές έκαναν λόγο για τραγούδι που «εξυμνούσε και εξωράιζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων» και ζητούσαν να γίνει «έλεγχος περιεχομένου» στην εκπομπή, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

ΣΜΒΕ: “θα γελούσε και ο Γκέμπελς”

«Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια (ευτυχώς)» απαντά με μια σκληρή ανακοίνωση  ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) στον Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας «έλεγχο περιεχομένου» στην εκπομπή της ΕΡΤ «Φλερτ».

Την έντονη ενόχληση των δυο βουλευτών της ΝΔ τους προκάλεσε η προτροπή των συντελεστών της εκπομπής στον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο να ερμηνεύσει ζωντανά από τη δημόσια συχνότητα το τραγούδι του «Μαμά, μπαμπά» που κατά την αντίληψή τους εξυμνεί τους κουκουλοφόρους.

«Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση. Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΜΒΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Το όριο του βυθού της γελοιότητας…

Με αφορμή την σημερνή ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!
Κύριοι ακούτε τι λέτε;

Ζούμε στην ίδια χώρα;

Οφείλετε στον εαυτό σας κατ’ αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση.
Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα.

Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…
Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.

Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες οι τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύετε να τις “θάψετε”!
Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!

Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!
Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου

Για το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε. »

πηγη