«Στοπ» της Επιτροπής στο άνοιγμα πολυκαταστημάτων και κέντρων αισθητικής

«Στοπ» της Επιτροπής στο άνοιγμα πολυκαταστημάτων και κέντρων αισθητικής

Αναμενόμενο «όχι» των ειδικών, παρά της πιέσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα

«Πάγος» από την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στα σχέδια για άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, αφού η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη και πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής λένε «όχι» στην επαναλειτουργία των εμπορικών πολυκαταστημάτων και των κέντρων αισθητικής. Σε αντίθεση με το αίτημα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, φαίνεται πως η απόφαση των ειδικών θα προβλέπει τη συνέχιση της διαδικασίας με ραντεβού και αποστολής μηνυμάτων για την αγορά στο μικρό λιανεμπόριο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης με το θέμα να παραπέμπεται σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Οι κρίσεις της Επιτροπής είναι αναμενόμενες λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας και της αφόρητης πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ με τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό απόλυτο καθεστώς ασφυξίας. Και έρχονται μετά το χθεσινό διπλό ρεκόρ διασωληνωμένων και νεκρών, που έφτασαν τους 819 και τους 9.239, αντίστοιχα, καθώς ακόμα 104 συμπολίτες μας κατέληξαν σε μία μόλις μέρα. 

Ωστόσο, την απόφαση για την πορεία των μέτρων θα πάρει κυβέρνηση, που πιέζει για χαλάρωση των περιορισμών και επιμένει να πάρει το ρίσκο, παρά τα ηχηρά «καμπανάκια» για μεγαλύτερη αύξηση των «μαύρων» αριθμών και νέο πισωγύρισμα.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή προειδοποίηση του ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, για «εβδομάδα Παθών διαρκείας». «Κάθε άνοιγμα αποτελεί κίνδυνο για επιβάρυνση της κατάστασης» τόνισε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι μόνο αν πέσουν τα κρούσματα κατά το ήμισυ, στις 2.000 από τις 4.000, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και κυρίως, για καλό καλοκαίρι. 

πηγη