Βουλγαρία: Τον Daniel Mitov προτείνει για Πρωθυπουργό ο Borissov

By Bulgarian Newsroom / Published on: April 14, 2021

Βουλγαρία: Τον Daniel Mitov προτείνει για Πρωθυπουργό ο Borissov

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov προτείνει τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Daniel Mitov για Πρωθυπουργό. Ο Borissov ανακοίνωσε την πρόταση του σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook. Το υπουργικό συμβούλιο θα το πούμε όταν θα λάβουμε την εντολή, πρόσθεσε ο Borissov. Θα περιμένω, θα παρακολουθώ, θα βοηθήσω και αν χρειαστεί θα παρέμβω, δήλωσε.

Τώρα θα παραιτηθώ από πρωθυπουργός και βουλευτής, για να δούμε αν θα ξεχάσουν τον Boyko Borissov. Ο Vladi Goranov θα μείνει στα Κεντρικά μαζί μου, είπε ο Borissov.

Θέλω να είστε πολύ υπεύθυνοι, κάλεσε ο Borissov τα μέλη του κόμματός του. Ακόμα και αύριο φέρτε πλειοψηφικές εκλογές τους προέτρεψε. Τα νέα πρόσωπα είναι τα ξεχασμένα παλιά, είπε ο Borissov.

Ο βουλγαρικός λαός έδειξε μεγάλη σοφία. Ο Slavi Trifonov είναι αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος στη showbiz, έκανε την επιχείρησή του κερδοφόρα, αλλά ήρθε σε άλλη σκηνή, εδώ χρειαζόμαστε τολμηρές και γρήγορες αποφάσεις. Με πληρεξούσιο δεν διαχειρίζεται, αλλά από την προσωπική ευθύνη του ηγέτη. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα το πούμε όταν λάβουμε την εντολή. Θα περιμένω, θα παρακολουθήσω, θα βοηθήσω και αν χρειαστεί θα παρέμβω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν συμπεριφερθεί τόσο απαίσια κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, τόσο ποταποί, κίτρινοι, προσωπικά και αηδιαστικά για την οικογένεια και το σπίτι μου. Ανεξάρτητα από το πόσο λένε ότι είμαι μεγάλος, δεν τους συμβουλεύω να με προκαλέσουν, τόνισε ο Borissov.

Ο 43χρονος Daniel Mitov, γεννήθηκε στη Σόφια και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Διετέλεσε  Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας από τις 6 Αυγούστου 2014 έως και τις 27 Ιανουαρίου 2017. /ibna