Κίνα: Έκθεση καινοτόμων φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού με 810 εκθέματα από 16 χώρες


Μία έκθεση με καινοτόμα φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό άνοιξε την Τρίτη στη Διεθνή Πιλοτική Ζώνη Ιατρικού Τουρισμού Μποάο Λετσένγκ, με την παρουσίαση 810 εκθεμάτων από 16 χώρες.

Η νησιωτική επαρχία Χαϊνάν, νοτίως της Κίνας, έχει επιταχύνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του τομέα των φαρμάκων και του ιατρικού εξοπλισμού, με την πιλοτική ζώνη να έχει το προβάδισμα στη συνέχιση του ανοίγματος του αναφερόμενου τομέα.

Από τα 810 εκθέματα, τα 441 δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση για την πώλησή τους στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας, ενώ 394 προϊόντα κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πιλοτική ζώνη.

Διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες, όπως, η Pfizer, η Novartis, η Johnson & Johnson, η Bayer και η Astellas Pharma λαμβάνουν μέρος στην έκθεση.

«Η πιλοτική ζώνη θα εμβαθύνει τη συνεργασία με περισσότερες διεθνείς φαρμακευτικές επιχειρήσεις και θα εισάγει πιο καινοτόμα ιατρικά προϊόντα, προκειμένου η ζώνη να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική» δήλωσε ο Γκου Γκανγκ, διευθυντής της αναφερόμενης πιλοτικής ζώνης.

Η έκθεση θα παραμείνει μόνιμα ανοιχτή για τους τουρίστες, πρόσθεσε ο Γκου.

Η Πιλοτική Ζώνη Λετσένγκ ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως στόχο να αναδειχθεί διεθνώς, στην ιατρική τεχνολογία, στον εξοπλισμό, αλλά και στα φάρμακα από το 2025.

πηγή: ΑΠΕ

πηγη