Ανατριχιαστική η κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά δεν είναι …είδηση!

Ανατριχιαστική η κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά δεν είναι …είδηση!

Διασωληνωμένος περιμένει κρεβάτι από τις 21 Μαρτίου- Ξεπεράσαμε τους 9000 νεκρούς- Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό!

Το τι γινόταν στα νοσοκομεία της Ιταλίας και της Ισπανίας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας το βλέπαμε –ακόμα και με φρικιαστικές λεπτομέρειες- στις ελληνικές τηλεοράσεις, γινόταν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Για τα ελληνικά νοσοκομεία, όμως, σήμερα, με την ανατριχιαστική κατάσταση που επικρατεί, …σιωπή! Περισσότερο χρόνο είχαμε αφιερώσει να προβάλουμε την κατάσταση τους επίσημους που …χειροκροτούσαν πέρυσι τέτοια εποχή τους «ήρωες γιατρούς», παρά για τις ελλείψεις ΜΕΘ και νοσηλευτών!

Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:

-Οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 9.000, συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης ανέρχονταν σε 9.054, ενώ είναι πολύ πιθανό έως το Πάσχα να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν τους 10.000! Μέσα σε ούτε 45 ημέρες, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 2.520 συμπολίτες μας.

-Αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται και στους διασηληνωμένους σε ΜΕΘ, ο αριθμός των οποίων ανήλθε την Τρίτη το απόγευμα σε 802. Η αλήθεια είναι πως συνολικά οι διασωληνωμένοι πλησιάζουν τους 900, καθώς εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υγειονομικού προσωπικού, ανέρχονταν την Τρίτη το μεσημέρι σε 85 (η πλειοψηφία τους στο Λεκανοπέδιο) και, συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων να ανέρχεται σε 852!

-Στα περισσότερα νοσοκομεία δεν βγαίνουν πλέον οι εφημερίες, γιατροί και νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, ενώ οι ελλείψεις που αναφέρονται καθημερινά είναι πολύ σημαντικές.

-Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, ένας διασωληνωμένος περιμένει κρεβάτι από τις 21 Μαρτίου!

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» έχουν γράψει για τον …κωδικό «μην μιλάτε για την κατάσταση στα νοσοκομεία»! Και οι πολίτες, όμως, μοιάζουμε να μην ενδιαφερόμαστε στο βαθμό που πρέπει. Απλά …μιθριδατισμός, σταδιακή δηλαδή εξοικείωση και αποδοχή πραγμάτων που προηγουμένως θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνα; Ίσως. Αλλά επειδή τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει, καλό είναι να πιέσουμε όλοι για λύσεις…

πηγη