Τραγέλαφος η προανακριτκή

Τραγέλαφος η προανακριτκή

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του, την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.

Η Νέα Δημοκρατία που επιδίωκε με μεγάλη ένταση να φέρει ως πρώτο μάρτυρα στην προανακριτική για την υπόθεση Νίκου Παππά τον Κυριάκο Τόμπρα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια καθώς ο μάρτυρας υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και αδυνατεί να προσέλθει (άγνωστο αν θα πάει την Πέμπτη) ενώ την ίδια ώρα ο «μάρτυρας νο2» που είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρόμενος «για τα κίνητρα και τους λόγους» που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC.

Πλέον, είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να καταθέσει πρώτος ο κ. Καλογρίτσας σε μια διαδικασία που εξελίσσεται σε φάρσα αν αναλογιστεί κανείς πως Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ αγνόησαν επιδεικτικά να κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Μάλιστα στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προκλήθηκε ένταση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν ότι η κυβερνητική πλευρά προσπαθεί πάση θυσία να αποφύγει την περίπτωση να προηγηθεί η κατάθεση του εργολάβου.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την υπόθεση διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών από τον αρμόδιο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργό Νίκο Παππά, εξελίσσεται σε «παρωδία» κάτι που επισημαίνει και «αξιόπιστος μάρτυρας» κατά Ν.Δ. σήμερα και «άρχοντας των βοσκοτόπων» κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί η αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής, λόγω της ταυτόχρονης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, η Ν.Δ. πρότεινε να υπάρχουν παραπάνω κλήσεις μαρτύρων λόγω καραντίνας και κατάστασης με τον ιό.


Ο Κυριάκος Τόμπρος, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία, εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής στις επαφές τής «Τοξότης» και της λιβανέζικης κατασκευαστικής για τη συμμετοχή της εταιρείας του εργολάβου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

πηγη