Ο Β. Μαρινάκης στην ενέργεια και τις κατασκευές – Μπήκε στη ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή –Επόμενο βήμα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Αίσθηση στην αγορά προκαλεί μία επενδυτική-επιχειρηματική κίνηση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, που προμηνύει  αλλαγές στον επιχειρηματικό χάρτη του τομέα ενέργειας και των κατασκευών:

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, του μιντιακού συγκροτήματος Mega Channel- “Βήμα”, “Νέα” κλπ και ομίλου ναυτιλιακών εταιρειών, μπαίνει ως επενδυτής στον τομέα ενέργειας, αποκτώντας συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες συμφερόντων του κ. Μαρινάκη έχουν συγκεντρώσει περίπου 4,6% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργεακής, αγοράζοντας πακέτα από μεγαλομετόχους  και χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Η κίνηση έγινε σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο και επικεφαλής του ομίλου Γ. Περιστέρη και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης μιάς συμφωνίας ευρύτερης συνεργασίας.

Θα ακολουθήσει η απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη μητρική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπου ο μιντιάρχης-εφοπλιστής θα βρεθεί εταίρος και με την Μαριάννα Λάτση.

Οπως αναφέρεται από έγκυρες πηγές του κατασκευαστικού κλάδου, ο κ. Μαρινάκης θα αποκτήσει τουλάχιστον 5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αγοράζοντας μέρος του πακέτου (7%) που έχει μείνει στα χέρια της ολλανδικής Reggerborgh μετά την πώληση μεγάλου μέρους της συμμετοχής της σε εταιρείες της Μαριάννας Λάτση και στον Γ. Περιστέρη.

πηγη