Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Ντονμπάς

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Ντονμπάς

Η διένεξη της Ρωσίας με την Ουκρανία αναζωπυρώνει τις εντάσεις στην περιοχή.

Ακόμα ένα βίαιο επεισόδιο που κόστισε τη ζωή ενός ουκρανού στρατιώτη μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. Σύμφωνα ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ο στρατιώτης έπεσε νεκρός από πυρά φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, θέσεις των δυνάμεών του υπέστησαν εννέα επιθέσεις από το Σάββατο. Από την πλευρά τους, οι αυτονομιστές στην περιφέρεια Ντανιέτσκ κατηγόρησαν τον ουκρανικό στρατό πως προχώρησε σε επιθέσεις.

Η Ουκρανία και η Ρωσία το τελευταίο διάστημα αλληλοκατηγορούνται για την αύξηση της έντασης στο Ντονμπάς, όπου μαίνεται ένοπλη σύρραξη εδώ και επτά χρόνια παρότι θεωρητικά παραμένει σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Το Κρεμλίνο διατείνεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν συγκεντρωθεί στη μεθόριο, δίπλα στις αυτόνομες ρωσόφωνες επαρχίες του Ντονμπάς, «δεν συνιστούν απειλή για κανέναν», παρά αποτελούν απαραίτητο «μέτρο» σε περίπτωση δυτικής στρατιωτικής ανάπτυξης στα ουκρανικά εδάφη ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατήγγειλε ένοπλα επεισόδια με φιλορώσους αυτονομιστές.

πηγη