Πολύ νωρίς για άνοιγμα στον τουρισμό, λέει Γάλλος υπουργός

Πολύ νωρίς για άνοιγμα στον τουρισμό, λέει Γάλλος υπουργός

Ανησυχία για την έκταση που έχει λάβει το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, εξέφρασε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον. Όπως δήλωσε, εν όψει του καλοκαιριού, «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε αν θα είναι δυνατό οι Γάλλοι να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό».

Η δήλωση του Κλεμάν Μπον γίνεται ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν την οικονομία τους σε μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό, όπως και η Ελλάδα, αναζητούν τρόπους για να μπορέσουν να υποδεχθούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό με ασφάλεια και σχεδιάζουν την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος για σταδιακό άνοιγμα των συνόρων.

Ωστόσο ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είπε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως «δεν μπορώ να πω πότε θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε ταξίδια στο εξωτερικό. Ελπίζω να είναι δυνατό το καλοκαίρι».

Υποστήριξε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι «αναγκαίο κακό» και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να συντονιστούν στον τρόπο και τον χρόνο χαλάρωσης των μέτρων.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μπορέσουμε να επιτρέψουμε τα ταξίδια μεταξύ των γαλλικών περιφερειών», πρόσθεσε, «και μετά ελπίζουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα μέσα στο καλοκαίρι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία».

Η Γαλλία, η χώρα που δέχεται τους περισσότερους τουρίστες παγκοσμίως -το 2018 την επισκέφθηκαν περίπου 90 εκατ. τουρίστες-, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, ωστόσο η αργή πορεία των εμβολιασμών τόσο στο εσωτερικό της όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. είναι ακόμη ένα εμπόδιο για το άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες.

πηγη