Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα στη Δράμα η κηδεία – Πάνος Σόμπολος: Τον ήθελαν νεκρό

Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα στη Δράμα η κηδεία - Πάνος Σόμπολος: Τον ήθελαν νεκρό

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Σήμερα στη Δράμα η κηδεία του. Τι λέει ο Πάνος Σόμπολος.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. 

Η κηδεία του δημοσιογράφου θα γίνει σήμερα Κυριακή στις 15:00 στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο Δράμας. Εκεί συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Δύο είναι οι δράστες που αναζητούνται από τις αρχές. Οι φυσικοί αυτουργοί της εκτέλεσης επέβαιναν σε σκούτερ. Τον πλησίασαν κι ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε 10 φορές σε θώρακα, κεφάλι και λαιμό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Το όπλο στην πρώτη βαλλιστική εξέταση βγήκε «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Υπάρχει όμως και ο ηθικός αυτουργός, αυτός που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο βρώμικο κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών με κέρδη εκατομμυρίων, από προστασίες σε οίκους ανοχής, στούντιο, χαρτοπαιχτικές λέσχες, παράνομα καζίνο. Μια υπόθεση που χειρίστηκε η ΕΥΠ με εντολή εισαγγελέα.

Ο πατριάρχης του αστυνομικού ρεπορτάζ και προσωπικός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ, Πάνος Σόμπολος, εκτιμά ότι ο τρόπος που έδρασαν οι εκτελεστές παραπέμπει στα κυκλώματα της νύχτας.

«Έκαναν το συμβόλαιο θανάτου και τον ήθελαν νεκρό οπωσδήποτε, γι’ αυτό κι έπεσαν τόσες πολλές πιστολιές, γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε όπλο με σιγαστήρα. Και γι’ αυτό του έδωσαν και χαριστική βολή. Αυτού του είδους τα εγκλήματα δύσκολα εξιχνιάζονται, αλλά εδώ, πιστεύω ότι μπορούν να βγάλουν άκρη αν πέσουν με τα μούτρα για να εξιχνιάσουν την υπόθεση»

πηγη