Γιώργος Καραϊβάζ: Ο κοινός παρονομαστής με Σωκράτη Γκιόλια και Στέφανο Χίο

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο κοινός παρονομαστής με Σωκράτη Γκιόλια και Στέφανο Χίο

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και η… τρίτη φορά Χρυσοχοΐδη – Οικονόμου. Είναι οι υπουργοί επί των ημερών των οποίων οι τρεις δημοσιογράφοι πέφτουν θύματα δολοφονικής επίθεσης, με τους δύο να καταλήγουν νεκροί και είναι αυτοί που καλούνται να διαχειριστούν την υπόθεση.

Η είδηση για τη μαφιόζικη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ που δολοφονήθηκε κάτω από το σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής είναι ο τρίτος κατά σειρά δημοσιογράφος που πέφτει θύμα μαφιόζικης ενέδρας την τελευταία δεκαετία.

Και στις τρεις περιπτώσεις, τόσο αυτήν του Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και την αποτυχημένη δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο και τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το 2010, την κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Λευτέρης Οικονόμου. Είναι οι υπουργοί επί των ημερών των οποίων οι τρεις δημοσιογράφοι πέφτουν θύματα δολοφονικής επίθεσης, με τους δύο να καταλήγουν νεκροί και είναι αυτοί που καλούνται να διαχειριστούν την υπόθεση.

Σωκράτης Γκιόλιας

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Ιουλίου του 2010 όταν τα ξημερώματα έπεφτε νεκρός ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, διαχειριστής του blog troktiko, από τις 16 σφαίρες με τις οποίες τον γάζωσαν εξ’ επαφής οι εκτελεστές του.

Αν και λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Ιουλίου, την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που είχε κάνει την εμφάνισή της πρώτη φορά το 2009, πολλοί αμφισβήτησαν ακόμα και την ύπαρξή της, κάνοντας λόγο για εκτέλεση «συμβολαίων θανάτου».

Έντεκα χρόνια μετά, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια παραμένουν ασύλληπτοι.

Στέφανος Χίος

Ο γνωστός για τα ακραία και συκοφαντικά πρωτοσέλιδά του δέχεται δολοφονική επίθεση από δύο άνδρες τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 2020, την ώρα που μόλις έχει παρκάρει έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Οι δράστες πυροβολούν τουλάχιστον τέσσερις φορές εξ’ επαφής, με δύο από τις σφαίρες να βρίσκουν τον εκδότη στο λαιμό και τα πλευρά, ενώ ακόμα δύο καρφώνονται στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου του. Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Εν συνεχεία, ο γνωστός δημοσιογράφος εμφανίστηκε αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και από εκεί, αφού το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, από όπου πήρε εξιτήριο λίγες μέρες αργότερα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τους δράστες.

Γιώργος Καραϊβάζ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου ο Γιώργος Καραϊβάζ ενώ επέστρεφε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR στο σπίτι του στον Άλιμο, έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας.

Μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητό του και περπατούσε προς το σπίτι του, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ πλησίασαν και άδειασαν ένα 9άρι πιστόλι πάνω του, καταφέρνοντάς του πολλά τραύματα σε κεφάλι και θώρακα και σκοτώνοντάς τον επί τόπου.

Ο δημοσιογράφος που κάλυπτε για σχεδόν 30 χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ δεν είχε αναφέρει ποτέ να έχει δεχθεί απειλές, ούτε είχε υποβάλλει αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Αρχές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει πως «με εντολή Μητσοτάκη» θα επισπευσθούν οι έρευνες.

πηγη