Καταγγελία για απόκρυψη κρούσματος στη Γενική Ταχυδρομική

Καταγγελία για απόκρυψη κρούσματος στη Γενική Ταχυδρομική

Παρέμβαση στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στα Πετράλωνα πραγματοποίησαν χθες η Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια, το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής και η λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, μετά από ενημέρωση για θετικό κρούσμα.

Η συλλογικότητα Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια καταγγέλλει πως «η διεύθυνση το απέκρυψε από τους εργαζόμενους του καταστήματος μέχρι το τέλος της βάρδιας τους και παρά το γεγονός πως υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα, το κατάστημα άνοιξε κανονικά».

Σύμφωνα με την καταγγελία, «η πρώτη απάντηση απέναντι στην κατάσταση από το διακινητή του καταστήματος ήταν ειρωνεία απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς αρνήθηκε να βγει από το κατάστημα και να απαντήσει στα ερωτήματά τους, ενώ τους παρέπεμψε στον υπεύθυνο από τα κεντρικά».

»Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ήρθε ο υπεύθυνος από τα κεντρικά και δήλωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν εντός μισάωρου για το κρούσμα και πως τα οχήματα απολυμαίνονται συστηματικά, ενώ οι εργαζόμενοι μάς ενημέρωσαν ότι εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες δε διατίθενται καν αντισηπτικά στους διανομείς».

«Εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από συναδέλφους τους»

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι «τον διέψευσαν λέγοντας πως ενημερώθηκαν 2-3 ώρες μετά, ενώ οι περισσότεροι δεν ενημερώθηκαν καν από την εταιρία, αλλά από άλλους συναδέλφους τους!

»Έπειτα από πίεση από μεριάς των εργαζομένων, αγοράστηκαν μάσκες υψηλής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους του καταστήματος, και αποφασίστηκε πως θα μπαίνουν ένας -ένας στην αποθήκη για πάρουν τα δρομολόγιά τους για να μην συνωστίζονται».

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουμε δει δεκάδες περιπτώσεις που τα κέρδη των εργοδοτών μπαίνουν πάνω από την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους που αναγκάζονται να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες. Δε θα αφήσουμε τέτοια περιστατικά αναπάντητα.  Συνεχίζουμε να παλεύουμε απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και να καταγγέλλουμε τέτοια γεγονότα επιβάλλοντας τις ανάγκες μας!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

πηγη