Βουλγαρία: Ανακοινώθηκαν οι έδρες των κομμάτων. GERB 75, ΥΤΛ 51, BSP 43, MRF 30, ΔΒ 27 και «Σήκω Πάνω» 14

Βουλγαρία: Ανακοινώθηκαν οι έδρες των κομμάτων. GERB 75, ΥΤΛ 51, BSP 43, MRF 30, ΔΒ 27 και «Σήκω Πάνω» 14

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή εξέδωσε απόφαση σχετικά με την κατανομή των εδρών μεταξύ των έξι πολιτικών σχηματισμών που θα εισέλθουν στην επόμενη Εθνική Συνέλευση. Το GERB καταλαμβάνει 75 έδρες, το “Υπάρχει τέτοιος λαός” 51, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) 43 έδρες, το μειονοτικό Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθερίας (MRF) 30 έδρες, η “Δημοκρατική Βουλγαρία” 27 και ο συνασπισμός “Σήκω Όρθιος! Έξω τα μούτρα!” 14.

Σε μια άλλη απόφαση, η CEC ενέκρινε επίσης τα τελικά στοιχεία από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 4ης Απριλίου. Δημοσίευσε τον αριθμό των ψηφοφόρων σε λίστες, πόσοι από αυτούς έχουν υπογράψει μετά την ψηφοφορία, ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στα κάλπη, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής ψηφοφορίας, του αριθμού των άκυρων ψήφων, καθώς και της κατανομής των ψήφων για κάθε κόμμα και συνασπισμό, συνόψισε δεδομένα από την ψηφοφορία στο εξωτερικό.

Τα τελικά στοιχεία δείχνουν ότι από τους 6.789.605 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν 3.334.283. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 86.527 και 47.749 άτομα διάλεξαν την επιλογή “Δεν υποστηρίζω κανέναν”.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Alexander Andreev, ευχαρίστησε τα μέλη των τμηματικών και περιφερειακών εκλογικών επιτροπών για το έργο που πραγματοποίησε και ανέφερε ότι οι βουλευτικές εκλογές ήταν νόμιμες.

Νωρίτερα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέσυρε έξι άτομα από το MRF και δύο από τον συνασπισμό GERB / ​​UDF από τη λίστα των εκλεγμένων βουλευτών αφού έλαβαν αιτήσεις από αυτούς.

Από το GERB είναι οι Boyko Borissov και Pavlin Ganchev, ενώ από το MRF οι Hasan Azis, Iskra Mihailova, Resmi Mehmed Murad, Desislava Dimitrova Todorova, Karolina Simeonov Koehler και Nikolay Tonev Kolev./ibna