Τι ισχύει με τη μετακίνηση και τα SMS για κινητή τηλεφωνία και σούπερ μάρκετ

Τι ισχύει με τη μετακίνηση και τα SMS για κινητή τηλεφωνία και σούπερ μάρκετ

Οι αλλαγές στις μετακινήσεις και τα πολλά SMS στο 13033 και στο 13032 έχουν μπερδέψει. Δείτε τι ισχύει για Γερμανό, Cosmote, Vodafone και WIND, αλλά και για τα σούπερ μάρκετ.

Μια σειρά από αλλαγές στις μετακινήσεις και στα SMS έφεραν οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για το 13033, το 13032 και το άνοιγμα των καταστημάτων. Για τα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει αλλαγή στις μετακινήσεις.

Πρέπει να στείλετε τον κωδικό 2 στο 13033 και να μετακινηθείτε εντός Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι. Το ίδιο ισχύει για τις τράπεζες, αλλά με κωδικό 3. 

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας Γερμανός, Cosmote, Vodafone και WIND η μετακίνηση εξαρτάται από το λόγο.

Δηλαδή για την πληρωμή λογαριασμών και βασικές ανάγκες δεν χρειάζεται ραντεβού. Η μετακίνηση γίνεται όπως και τους περασμένου μήνες με SMS στο 13033.  Tα καταστήματα στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης παραμένουν ανοιχτά για βασικές τηλεπικοινωνιακές ανάγκες.

Για άλλες αγορές θέλει ραντεβού και SMS στο 13032. 

H αγορά συσκευών, tablet και αξεσουάρ είναι δυνατή αποκλειστικά μέσω Click Away ή Click Inside με εξαίρεση συγκεκριμένων περιοχών της χώρας.

Τα SMS στο 13033 και 13032 είναι χωρίς χρέωση.

Το SMS 13032 είναι κενό.

Το 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

πηγη