Βουλγαρία: Ν’ αναλάβει τις ευθύνες του ο Trifonov, δήλωσε ο Borissov

Βουλγαρία: Ν’ αναλάβει τις ευθύνες του ο Trifonov, δήλωσε ο Borissov

«Κοιτάζοντας τις δηλώσεις των αντιπάλων μας, όλοι θέλουν να υποτιμήσουν την αναμφισβήτητη επιτυχία που έχετε όλοι επιτύχει. Δυστυχώς, το πατριωτικό μέτωπο χωρίστηκε, αλλιώς θα ήταν τώρα στο κοινοβούλιο». Με αυτά τα λόγια, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov ξεκίνησε την ομιλία του προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών, σύμφωνα με το Πρακτορείο BGNES.

Ενώπιον όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο Borissov έδωσε την εκτίμησή του για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

«Εμείς, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, και με μια πειστική νίκη με 10%, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στους ψηφοφόρους μας μια επιλογή διαχείρισης. Βλέπω μια τεράστια ανευθυνότητα από τα άλλα πολιτικά κόμματα. Μερικοί μάλιστα λένε ότι μετά από δαπάνες 150 εκατομμυρίων, είναι δυσαρεστημένοι και θέλουν εκ νέου εκλογές. Εμείς με ευχαρίστηση θα κατέβουμε και σ αυτές, είπε ο Borissov, αλλά τόνισε ότι σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τα χρήματα και το χρόνο που θα χαθεί και με την πανδημία να μην έχει υποχωρήσει, χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό κοινοβούλιο, ως κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Αν αποδεχτούμε μια νέα επιλογή εκλογών – τότε οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι και η επιχείρηση, οι οποίοι ως επί το πλείστον μας ψήφισαν, θα δουν την ανευθυνότητα και τον φόβο τους. Επειδή είναι πολύ εύκολο να επικρίνεις και να βρίσκεις ελαττώματα. Όλοι οι αντι-GERB, αντι-SDS έχουν την ευκαιρία για μια μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αν δεν το κάνουν αυτό σημαίνει ότι θέλουν να ρίξουν τη χώρα σε χάος, και αυτό δείχνει ότι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν», δήλωσε ο Borissov.

Κάλεσε τον ηγέτη του “Υπάρχει τέτοιος λαός”, που αναδύεται ως η δεύτερη πολιτική δύναμη μετά τις εκλογές της Κυριακής, να αναλάβει την ευθύνη.

«Το παιχνίδι τους πιθανότατα θα προκαλέσει περισσότερο χάος. Ήμασταν υπεύθυνοι μέχρι τις εκλογές, από τώρα και στο εξής ο συνάδελφος πολιτικός Slavi Trifonov πρέπει να βγει και να αναλάβει την ευθύνη», είπε ο Borissov και πρόσθεσε:

Γι ‘αυτό τον παρακαλώ συναδελφικά, να αρχίσει να σχηματίζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία θα είναι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, οι επιτροπές, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί.

Να μην εγκαταλείψουν, να μην δικαιολογηθούν ότι χάνουν κάτι. Είμαι έτοιμος να έχω δέκα εν ενεργεία βουλευτές για να τους υποστηρίξω. Είναι σημαντικό για μένα να έχω μια σταθερή κυβέρνηση. Θέλω η δουλειά να είναι ήρεμη και θα είναι έτσι όταν υπάρχει μια σαφής διακυβέρνηση του κράτους, είπε ο Borissov προσθέτοντας ότι τα κόμματα που ήταν μέχρι τώρα αντιπολιτευόμενα έχουν καταρρεύσει.

Εάν βλέπουν την πολιτική κατάσταση δύσκολη, εάν δεν υπάρχει λύση, οι νέες εκλογές δεν είναι λύση. Εδώ είναι η απόφασή σας, όλοι μιλήσατε για τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, για τις πλειοψηφικές εκλογές, αφήστε τον Πρόεδρο Radev να υποβάλει το σχέδιο του Συντάγματός του. Συγκαλούμε την Ανώτατη Εθνοσυνέλευση, λύνουμε όλα τα προβλήματα και αρχίζουμε καθαρά», πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Αντί να υποστηρίξουμε, μπαίνουμε στο κοινοβούλιο, δεχόμαστε το σχέδιο Συντάγματος του Rumen Radev και πηγαίνουμε σε εκλογές για τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. Τότε είναι λογικό να διεξαχθούν εκλογές, διαφορετικά το GERB θα αφαιρεθεί από το συνολικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να σχηματίσουν μια κυβέρνηση», κατέληξε ο Borissov./ibna