Συναγερμός: Μεγάλη ροή εισαγωγών – Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid και το “Γεννηματάς” – Αυξάνονται οι εφημερίες

Ο μεγάλος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, αναγκάζει το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε νέες αλλαγές στον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη, κατά μέσο όσο υπολογίζεται ότι τελευταίες μέρες οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 300 κάτι που σημαίνει ότι γεμίζουν δύο νοσοκομεία σαν το Θριάσιο.

Η θεαματική αύξηση των εισαγωγών οδηγεί στην ανάγκη επιστράτευσης ενός ακόμη νοσοκομείου Covid με σκοπό την αποκλειστική νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην λύση του «Γεννηματάς» ή κάποιο άλλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου.

 Επίσης, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αλλαγής του ισχύοντος προγράμματος των εφημερευόντων νοσοκομείων. Αντί κάθε νοσοκομείο να εφημερεύει ανά τέσσερις ημέρες, εξετάζεται να μπαίνει στην εφημερία κάθε δύο ημέρες, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση και κατανομή των ασθενών.

Ωστόσο, αυτή η εναλλακτική εξαρτάται από τον αριθμό των εξιτηρίων κάθε νοσοκομείου – αν είναι ικανοποιητικός, οι εφημερίες θα παραμείνουν ως έχουν.

πηγη