Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τι ισχύει σήμερα

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τι ισχύει σήμερα

Τι ισχύει σήμερα, Κυριακή, και τι από αύριο, Δευτέρα, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Συννεφιά αναμένεται σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, και κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές, ωστόσο είναι βέβαιο πως πολύς κόσμος θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τις νεότερες ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις, στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης των μέτρων για τα Σαββατοκύριακα.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο εκτός του Δήμου κατοικίας, με τη χρήση του κωδικού 6. Στο αυτοκίνητο μπορούν μάλιστα να επιβαίνουν έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, προκειμένου να βρεθούν σε υπαίθριους χώρους και πάρκα.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Χαρδαλιάς, «ο διαδημοτικές ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του Δήμου κατοικίας μας». Από την άλλη «πρέπει να είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε, πως «οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας. Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες».

Στην τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο ίδιος διευκρίνισε: «Όταν μιλάμε για διαδημοτική μετακίνηση εντός Περιφερειακής Ενότητας, στις μητροπολιτικές περιοχές, όπως η Αττική, Περιφερειακή Ενότητα λογίζεται η Περιφέρεια Αττικής. Άρα στην Αττική επιτρέπεται σε όλη την Αττική μετακίνηση εντός 3 ωρών. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, παραμένουμε στη λογική της Περιφερειακής Ενότητας».

Από τα παραπάνω συνάγεται πως μπορούν σήμερα, για παράδειγμα, κάτοικοι του Δήμου της Αθήνας, να φύγουν από τα όρια της πόλης, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό τους, και να πάνε στην Πάρνηθα, ή τη Γλυφάδα κλπ., προκειμένου να ασκηθούν – θα πρέπει βέβαια να στείλουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Με αφορμή των νέο πλαίσιο των μέτρων, πολλοί επισκέφθηκαν χθες, Σάββατο, ακόμη και τις παραλίες του λεκανοπεδίου, χάρη και στον καλοκαιρινό καιρό:https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-caeanq4fiaft-st

Επισημαίνεται, δε, πως εκκινεί εκ νέου, από αύριο, η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου (εξαιρέθηκαν οι ΠΕ Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης), με τις μεθόδους του click away και του click in shop, όπου οι πολίτες επίσης θα μπορούν να μεταβαίνουν δίχως τον περιορισμό της διαδημοτικής μετακίνησης.

Τέλος, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν και σε κομμωτήριο εκτός του Δήμου κατοικίας τους, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές, κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6.

Για τις λοιπές μετακινήσεις παραμένουν οι ισχύοντες, στο πλαίσιο του lockdown, περιορισμοί, μέχρι νεοτέρας.

πηγη