Νέο περιστατικό απόλυσης επικουρικού γιατρού

Νέο περιστατικό απόλυσης επικουρικού γιατρού

Μετά την απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα, «η κυβέρνηση απολύει συνάδελφο επικουρικό γαστρεντερολόγο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Πρόκειται σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ για μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικο τέκνο.

«Η συνάδελφος μπήκε στο στόχαστρο του διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα. Απαιτούμε να μην απολυθεί η συνάδελφος επικουρικός» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Θυμίζουμε πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημα του επικουρικού ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά να παραμείνει στη θέση εργασίας του μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, ημερομηνία που παρατάθηκαν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών πλην του ιδίου. Η δίκη για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 25 Μαΐου, οπότε και θα δοθεί ο επόμενος δικαστικός αγώνας για τη δικαίωσή του

πηγη