Ποιο το όραμα Ζέρβα για τη Θεσσαλονίκη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη DW μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για την πόλη μας και το όραμα του για την εξέλιξή της. Όπως είπε μεταξύ άλλων, το όραμά του είναι, να κάνει τη Θεσσαλονίκη, μία έξυπνη πόλη.

Ο κ. Ζέρβας διευκρίνισε ότι την περίοδο αυτή τρέχει ο Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η κίνηση αλλά και η ρύπανση λόγω καυσαερίου ειναι δύο μόνο από τα βασικότερα προβλήματα της πόλης… Τα έργα του μετρό ταλαιπωρούν την πόλη εδω και χρόνια…τουλάχιστον μια 20ετία βλέπουμε τη Θεσσαλονίκη με λαμαρίνες σε καίρια σημεία της….Καταστάσεις που δυσχεραίνουν την οικονομία της πόλης, που δυσκολεύουν τη ζωή των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών και επηρεάζουν αρνητικά  την αισθητική της.  «Μελανό σημείο» παραμένει ο Σταθμός Βενιζέλου και τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν στο σημείο (σ.σ. βλ. συνημμένο αρχείο Γιατί τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου είναι δώρο για τη Θεσσαλονίκη; (ΒΙΝΤΕΟ) )

Ο Πρόεδρος της Αττικό μετρό Νίκος Ταχιάος ελπίζει να προχωρήσει η διαδικασία της αποσπασης και επανατοποθέτης, πρόταση στην οποία υπάρχουν πολλές ενστάσεις. Στόχος οι σταθμοί του μετρό να λειτουργήσουν το 2023…

Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, σημείο αναφοράς για την πόλη, που περιμένει να πάρει «σάρκα και οστά», είναι η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική είσοδο. Όπως είπε ο δήμαρχος,  μέσα στο έτος θα ολοκληρωθούν οι μελέτες, ενώ προσβλέπει το 2022 να προχωρήσει και η κατασκευή του.

Ο κ. Ζέρβας, παρά τα όποια προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και προγενέστερα, θέλει να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον και να οραματίζεται τη Θεσσαλονίκη της καρδιάς μας ως μια πόλη σύγχρονη και λειτουργική.

Παρακολουθήστε τo ρεπορτάζ του DW

πηγη