Κουτσούμπας: “Αποθεώσατε την ατομική ευθύνη αντί να στελεχώσετε την Υγεία”

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έστρεψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για “παλινωδίες”, “αντιφάσεις” και “υποκρισία” της πολιτικής της.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων», ενώ όπως είπε “η Υγεία είναι μια και δημόσια”.
Παράλληλα στάθηκε στην μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων αποκλειστικά σε «νοοσκομεία Covid», διερωτώμενος “τι γίνεται με τα άλλα περιστατικά πλην κορονοϊού”.
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επέμεινε αναγκαιότητα επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, διαβάζοντας επιστολή.
“Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία», ανέφερε, ενώ υπενθύμισε την «υποστελέχωση των ιδιωτικών νοσοκομείων”.

“Ενοχοποιείτε τους αρρώστους”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως “αποθεώσατε την ατομική ευθύνη αντί να στελεχώσετε την Υγεία”.

“Οι ανάγκες της οικονομίας σας επιβάλουν το σταδιακό, όπως λέτε, άνοιγμα και όχι γιατί σας έπιασε ο πόνος γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί”, τόνισε και πρόσθεσε ότι όντως ο κόσμος έχει κουραστεί “όχι όμως τόσο από τα μέτρα, όσο από τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις, την υποκρισία της πολιτικής σας” και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι “στους βασικούς χώρους διασποράς του ιού δεν πήρατε κανένα ουσιαστικό μέτρο”

πηγη