Καπραβέλος: Η Αττική έχει καταρρεύσει, επικίνδυνη η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ

Καπραβέλος: Η Αττική έχει καταρρεύσει, επικίνδυνη η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ

Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ μπορεί να κάνει ζημιά στον ασθενή αντί να τον περιθάλψει, τόνισε ο κ. Καπραβέλος.  

Τη δαματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος και παράλληλα επεσήμανε πως η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι επικίνδυνη για τον ασθενή. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» τάχθηκε κατά του ανοίγματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά μια ακόμη φορά» και κατήγγειλε πως «δεν τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα». 

Τόνισε δεν είμαστε ακόμη σε φάση αποκλιμάκωσης, ενώ για τη Θεσσαλονίκη είπε πως βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από την Αττική, σημειώνοντας πως το λεκανοπέδιο έχει υπερβεί τα όριά του. 

«Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει», υπογράμμισε. «Το σύστημα, από τη στιγμή που οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητές μας, δεν αντέχει. Αναβάλλονται χειρουργεία, δεν υπάρχουν κλίνες. Αυτή είναι η ουσία, γιατί να το κρύψουμε;», προσέθεσε. 

Δήλωσε πως αποδείχθηκε ότι «η στρατηγική άνοιξε-κλείσε δεν απέδωσε», ενώ σε ό,τι αφορά στις διασωληνώσεις και την έλλειψη ΜΕΘ, κυρίως στην Αττική, τόνισε πως «η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου όταν γίνεται σε έναν απλό θάλαμο. Δεν υπάρχει προσωπικό κατάλληλο για να περιθάλψει τον ασθενή.

«Μπορεί να κάνεις ζημιά στον ασθενή, αντί να τον περιθάλψεις. Είμαι κατηγορηματικός: ο μηχανικός αερισμός, ο αναπνευστήρας, χωρίς να έχει ειδικευμένο προσωπικό να τον παρακολουθεί, νοσηλεύτρια ανά πάσα στιγμή, δεν είναι ποιοτική περίθαλψη αυτή. Αλίμονο αν αυτό είναι ποιοτική υγεία», συμπλήρωσε. 

«Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι αυτό που θα σώσει ζωές», κατέληξε. https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-cacz67rytvn5-st Τελευταία τροποποίηση στις Απρ 02, 2021

πηγη