Μετακίνηση εκτός νομού: Να επιτραπεί τη Μεγάλη Εβδομάδα θέλει η κυβέρνηση

Μετακίνηση εκτός νομού: Να επιτραπεί τη Μεγάλη Εβδομάδα θέλει η κυβέρνηση

Το Πάσχα 2021 πλησιάζει και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει απελευθέρωση της μετακίνησης εκτός νομού τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι να πλησιάζουν, όλοι είναι εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και του κατά πόσο θα δοθεί πράσινο φως για μετακινήσεις εκτός νομού και περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Όπως γράφει σήμερα η Έλλη Τριανταφύλλου, πάντα υπό τον όρο ότι δεν θα ξεσπάσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες, η κυβέρνηση θα ήθελε να προχωρήσει στην απελευθέρωση και των περιφερειακών μετακινήσεων την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι οι προοπτικές δείχνουν θετικές αρκεί να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες εβδομάδες.

«Οι προοπτικές για το 2021 είναι πολύ καλύτερες, διαθέτουμε πολύ περισσότερα όπλα, αρκεί να μην υποσκάψουμε την προσπάθεια τις επόμενες δύο εβδομάδες».

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά του πλήρως εμβολιασμένους συμπολίτες μας», τόνισε από τη μεριά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, στο Mega, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ένας άνθρωπος που έχει κάνει το εμβόλιο να μην μπορεί να μετακινηθεί ή να φάει σε ένα εστιατόριο.

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», είπε από τη μεριά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, τονίζοντας ότι ο στοχευμένος εμβολιασμός σε ομάδες όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, είναι σημαντικός.

«Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο ενός μαραθώνιου που είναι το πιο κουραστικό και το πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι αν αυτόν τον μήνα κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, συστήνοντας υπομονή για τον απώτερο στόχο που είναι το τέλος της πανδημίας.

Οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν σήμερα πώς και πότε θα ξεκινήσει να επιστρέφει σειρά δραστηριοτήτων στη χώρα, αν και τις τελικές αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ζητά επιτακτικά να σηκώσει ρολά η οικονομία ύστερα από ένα πολύμηνο lockdown.

Στόχος είναι η μεταφορά δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, περιορίζοντας τις συγκεντρώσεις σε σπίτια και χώρους που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Τα δεδομένα αναλύθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, ο υπουργός Υγείας, η υπουργός Παιδείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Αυτό που φαίνεται να προχωρά είναι η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από το προσεχές Σάββατο, χωρίς ωστόσο να επέλθουν αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας που θα παραμείνει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. Ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι για το πώς θα ανοίξει από Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο με την απόφαση να μοιάζει ειλημμένη και να μην αλλάζει.

Η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων με φυσική παρουσία ύστερα από αποστολή μηνύματος στο 13032 και χρονικό όριο για τις αγορές, τις τρεις ώρες.

πηγη