Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Πράσινο φως» μόνο τα Σαββατοκύριακα με sms στο 13033

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Πράσινο φως» μόνο τα Σαββατοκύριακα με sms στο 13033

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για την μετακίνηση από δήμο σε δήμο, υπό προϋποθέσεις. Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πότε πέφτει πρόστιμο.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο βγαίνει από το «πάγο», σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε άλλη περιοχή, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως», αλλά με όρους.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο τα σαββατοκύριακα με SMS στο 13033 με κωδικό 6, με χρήση οχήματος, μέχρι και τρία άτομα ή μια οικογένεια.

Ο υφυπουργός σημειώσε ότι η νέα δυνατότητα μετακίνησης εκτός δήμου με κωδικό 6 για σωματική άσκηση, επιτρέπεται πιλοτικά και μόνο για τα σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, μπορούμε με SMS στον αριθμό 13033 να πάμε σε άλλο δήμο για να μεταβούμε σε κομμωτήριο και κέντρα αισθητικής.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όμως, η μετακίνηση απαγορεύεται και σε περίπτωση ελέγχου από τις αρχές, θα επιβάλλεται το τσουχτερό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα για τα SMS στο 13033 ισχύουν τα εξής:

Μπορούμε να στείλουμε από το κινητό μας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

πηγη