Η αναβολή της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ που έτσι κι αλλιώς δεν είχε “κλειδώσει”

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ ...

Η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Κων.Φλώρου, για την οποία πολλά και διάφορα γράφτηκαν ,αναβλήθηκε. Ως αιτία αναφέρεται ο κορονοϊός και απόφαση του Πενταγώνου να ματαιώσει όλες τις επαφές από το εξωτερικό. Εν μέρει έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι  λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αναβολής.

Πρώτα απ΄ όλα δεν είχε οριστικοποιηθεί επίσημη πρόσκληση από τις ΗΠΑ. Την επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ είχε αναλάβει να την οργανώσει από την πλευρά των ΗΠΑ, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία όμως δεν είχε να παρουσιάσει τις συναντήσεις που θα ήθελε το ΓΕΕΘΑ να έχει ο Αρχηγός. Η μοναδική συνάντηση που είχε  κλείσει ήταν αυτή με τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες επαφές που είχαν συζητηθεί να γίνουν δεν είχαν “κλειδώσει” κι έτσι αποφασίστηκε ότι η αναβολή ήταν προτιμότερη. 

Στην περίπτωση ταιριάζει το “κάθε εμπόδιο σε καλό”. Ήταν βέβαιο ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα υπήρχε από την πλευρά των ΗΠΑ το θέμα των αμφιλεγόμενων -τουλάχιστον- φρεγατών. Όσο καθυστερεί αυτή η συζήτηση ,ίσως τελικά η απλή λογική να υπερισχύσει.

πηγη