Επιθετική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας κατά Ελλάδας! Θα πάει ο Δένδιας στην Άγκυρα;

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Θα υπερασπιστούμε τα ...

Την ώρα που στην Αθήνα η Βουλή είχε μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης για τον κ.Καλογρίτσα, στην Άγκυρα συνεδρίαζε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία Ερντογάν.

Στη γραπτή δήλωση, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν, αναφέρει: «Η ειλικρινή μας έκκληση για ανάπτυξη λύσεων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο , οι οποίες θα διασφαλίζουν τη δημιουργία και τη συνέχεια ενός κλίματος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, παραμένει  και τονίζεται η σημασία της υιοθέτησης μιας κοινής προσέγγισης, η οποία θα προστατεύει τα αμοιβαία δικαιώματα και τα συμφέροντα των περιφερειακών χωρών. “

Πως τα εννοεί όλα αυτά το καθεστώς Ερντογάν;

Θρασύτατα στο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελλάδας κατά της “τουρκικής μειονότητας”  και γίνεται λόγος για  “απάνθρωπες πρακτικές που στοχεύουν πρόσφυγες”. 

Πρώτον ΔΕΝ υπάρχει τουρκική μειονότητα και δεύτερον όσοι εμφανίζονται να εκπροσωπούν την ανύπαρκτη αυτή μειονότητα έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν και να πιέζουν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Η περίπτωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την οποία γράψαμε ενδεικτική. 

Όσο για τους πρόσφυγες; Είναι τελείως ανυπόστατα όσα αναφέρει το τουρκικό καθεστώς που εκμεταλλεύεται το προσφυγικό για να εκβιάζει και να βγάζει λεφτά.

Στο ανακοινωθέν καλείται η Ελλάδα να…συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις “αντί-τουρκικές πολιτικές”!

Για το Κυπριακό επαναλαμβάνουν ότι “είναι απαραίτητο να προωθηθούν οι  ολοκληρωμένες και μόνιμες λύσεις, που βασίστηκαν σε δύο ανεξάρτητα κράτη”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 14 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στην Άγκυρα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Είχε ειπωθεί ότι η επίσκεψη θα γίνει αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Μετά από το χθεσινοβραδινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το επιτρέπουν;

πηγη