Κατάργηση SMS στο 13033 και άρση μέτρων άμεσα, αλλάζει η μετακίνηση

Κατάργηση SMS στο 13033 και άρση μέτρων άμεσα, αλλάζει η μετακίνηση

Η κατάργηση του SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις είναι προ των πυλών. Το μέτρο που ήταν σε ισχύ στην Ελλάδα τους τελευταίους 5 μήνες που κρατάει το lockdown έχει χάσει πλέον το νόημά του όσο πάμε στην άρση του lockdown.

Η ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο σχετικά με την χαλάρωση του lockdown, ενώ δεν αποκλείεται η μετακίνηση να αλλάξει άμεσα από το Σάββατο με απελευθέρωση της κίνησης από Δήμο σε Δήμο, ενώ τις επόμενες μέρες, μέσα στον Απρίλιο έρχεται η κατάργηση του SMS στο 13033. Σήμερα ισχύει κανονικά.

Άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων, αλλά και διαδημοτικές μετακινήσεις είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Η εικόνα στα νοσοκομεία παραμένει δραματική, με τις ΜΕΘ να είναι υπερπλήρεις και ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή +8.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.

Στο τραπέζι της κυβέρνησης μπαίνουν πλέον σκληρά διλήμματα και αποφάσεις με μεγάλο ρίσκο.

Η κυβέρνηση που συνυπολογίζει την μη τήρηση του lockdown, βλέπει τις δημοσκοπήσεις και τη φθορά που η ίδια εμφανίζει, την κόπωση των πολιτών και την ασφυξία στα κρατικά ταμεία.

Εκτός απροόπτου την Τετάρτη αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σαββατοκύριακο.

Από το Σάββατο 3 Απριλίου εκτιμάται ότι θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο. Ετσι πλέον για σωματική άσκηση ή βόλτα θα μπορούμε να πάμε παντού αλλά μέσα στα όρια του νομού.

Δεν αποκλείεται πάντως να τεθεί και το θέμα της τροποποίησης της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά μια ή δύο ώρες αργότερα στις 10 ή στις 11 το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού προς το παρών δεν αναμένεται συζητηθεί άμεσα, αλλά λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Σχετικά με το μεγάλο θέμα του SMS στο 13033 φαίνεται ότι καταργείται μέσα στον Απρίλιο. Δεν αποκλείονται εκπλήξεις, ενώ οι ημερομηνίες που έπεσαν στο τραπέζι είναι η 12η Απριλίου ή η 19η Απριλίου.

Η μετακίνηση σήμερα

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

πηγη