Τσίπρας: Ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής αξιοπιστίας-Ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται

Αλέξης Τσίπρας: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη -Το ...

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ταχεία κυβερνητική φθορά σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται.

“Από το γλέντι στην Ικαρία και μετά έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής αξιοπιστίας και αυτό σε συνδυασμό με την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τη συσσωρευμένη κούραση των πολιτών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που δεν είναι εύκολο να αναχαιτιστεί από τα συστημικά καλοπληρωμένα ΜΜΕ” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι ευθύνες για το ΕΣΥ είναι συντριπτικές.
Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “είναι προφανές ότι επιχείρησαν να δοξαστούν ακόπως.Μόνο και μόνο επειδή πήραν την απόφαση του πρώτου λοκνταουν.
Πράγματι λοιπόν πέρυσι την Άνοιξη, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, πήγαμε καλά, ακριβώς επειδή ο ιός δεν πέρασε στη κοινότητα.
Ωστόσο από το άνοιγμα του τουρισμού δίχως σχέδιο μέχρι την ιδεοληπτική στάση μη ενίσχυσης του ΕΣΥ και τον απόλυτο ερασιτεχνισμό στο σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης, έχουμε σήμερα, ένα χρόνο μετά, οδηγηθεί σε ένα παρατεταμένο και αναποτελεσματικό λοκνταουν πέντε μηνών, το πιο παρατεταμένο στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα στην κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων.

Αυτό που αισθάνεται να ζεί ο μέσος πολίτης είναι ένα παρατεταμένο θέατρο παραλόγου.
Είναι απαραίτητο να επιμείνουμε στην ανάγκη ενός άλλου μοντέλου αντιμετώπισης της πανδημίας. Οι ευθύνες για το ΕΣΥ είναι συντριπτικές.”
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δημιουργική λογιστική στις κλίνες ΜΕΘ και φιάσκο με την επιστράτευση 200 ιδιωτών ιατρών επειδή δεν προσέλαβαν επί έναν χρόνο ούτε έναν μόνιμο ενώ άφησαν όπως είπε στο απυρόβλητο οι ιδιωτικές κλινικές.

Για την αστυνομική αυθαιρεσία

Σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όταν κανείς καταφεύγει στον αυταρχισμό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των αδιεξόδων του.
“Ο διχασμός είναι το ύστατο όπλο των αποτυχημένων.Η επιλογή της αστυνομικής βίας εντάσσεται στο δόγμα νόμος και τάξη για την προσέλκυση συντηρητικών ακροατηρίων.Ακόμη και αυτό όμως τους γύρισε μπούμεραγκ, με τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη” κατέληξε

Για σκάνδαλα και σκανδαλολογία

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί την πανδημία προκειμένου να προχωρά απευθείας αναθέσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων.
“Από τα σκάνδαλα Σκοιλ Ελικικου του κ. Βρούτση ως τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων της κας Νικολάου, τις υπερτιμολογήσεις Πατούλη και από τις αναθέσεις Μηταράκη ως το σκάνδαλο Κεραμέως με τη CISCO. Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει.
Αυτή η κυβέρνηση όμως, έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων.
Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία.
Ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται”
 κατέληξε.

Για Οικονομία -σχέδιο Ανάκαμψης

Στο μέτωπο της οικονομίας, η τραγική κατάσταση θα αποκαλυφθεί μόλις πέσει το πέπλο της ψευτοστήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και καιρό παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης της Οικονομίας.
“Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν οργάνωσε καμία ουσιαστική δημόσια διαβούλευση.Φτάσαμε στο σημείο το σχέδιό της να βρίσκεται στα χέρια Γερμανών ευρωβουλευτών αλλά όχι στα χέρια των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Και σε αυτό το σημείο υπάρχουν ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα :
Γιατί η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει επιλεκτικά, σε ευρωπαϊκά όργανα ή και μέσω διαρροών, το Σχέδιο, πολύ πριν το παρουσιάσει και συζητήσει επισήμως, πλήρως και λεπτομερώς στην ελληνική κοινωνία και τη Βουλή;

Ποια εικόνα του σχεδίου έχει ο Γερμανός ευρωβουλευτής που δεν έχουν οι Έλληνες βουλευτές και ο ελληνικός λαός;

Τι νόημα θα έχει η παρουσίαση στον ελληνικό λαό και τη Βουλή, και η προσχηματική διαβούλευση, ενός Σχεδίου προαποφασισμένου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σήμερα ο κος Μητσοτάκης ενέκρινε από το υπουργικό συμβούλιο ένα σχέδιο για το σε ποιους φίλους και ημέτερους θα μοιράσει τα κονδύλια.
Αυτό δεν είναι Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης αλλά σχέδιο των φίλων, των κολλητών και των προμηθευτών της κυβέρνησης.

Και σε κάθε περίπτωση έτσι δεν εξασφαλίζεται και συμπεριληπτικη ισχυρή ανάπτυξη.
Η λεία κάποιων επιχειρηματικών ομίλων ίσως αλλά όχι η ισχυρή ανάπτυξη.
Στο τέλος του 2021 αναμένεται οι άνεργοι να ξεπεράσουν τους 1,3 εκ.
Και ο Μητσοτάκης μιλά με στόμφο για 200.000 θέσεις εργασίας σε βάθος εξαετίας.
Είναι σαν τους πανηγυρισμούς του, πέρυσι το καλοκαίρι, ότι βγήκε νικητής με τη πανδημία και ξεμπερδέψαμε οριστικά από τον ιό”

Για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας αναφορά στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το επόμενο διάστημα η δυσαρέσκεια θα εντείνεται αλλά ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.
“Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η συντεταγμένη αντιπολίτευση από την πλευρά μας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες.
Χρειάζεται :
Υπομονή. Επιμονή. Σχέδιο.
Επιλογή αντιπολιτευτικών στόχων σε σύνδεση με την κοινωνία, με κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.
Μεγάλη προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις μας. Καραδοκούν να πιαστούν από κάθε μας λέξη”
 κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

πηγη