κ.Μαξιμος:»Ζημιώνει πλέον την εικόνα του πρωθυπουργού η πρόεδρος»

Το άρθρο:

Τέρμα η στήριξη στην ΠτΔ από το Μαξίμου

ο κύριος Μάξιμος

Ζημιώνει πλέον την εικόνα του πρωθυπουργού η πρόεδροςfacebook sharing button 

Ο ελληνικός λαός είναι πλήρως απογοητευμένος από τον τρόπο εορτασμού της ιστορικής επετείου των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ένας εορτασμός που υποτίθεται θα έκανε την Ελλάδα επίκεντρο του κόσμου, αλλά εντέλει κατέληξε σε μία οδυνηρή φιέστα που εξόργισε τους πολίτες.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντως μελετώντας προσεκτικά τις αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταλήγουν στο ότι η συμπεριφορά της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ήταν αυτή που ζημίωσε περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης στα μάτια των Ελλήνων. Και η ανάλυση δείχνει ότι η ταύτιση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο κάνει πλεόν κακό στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πλέον ανησυχητικό είναι η αντίδραση του στρατεύματος, η οποία υποβόσκει εντός του Πενταγώνου αλλά εκδηλώνεται ανοιχτά από κορυφαίους αξιωματικούς εν αποστρατεία. Αντιδράσεις που η ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες σχόλια οργής για την συμπεριφορά της προέδρου ειδικά κατά την διάρκεια της μεγάλης παρέλασης, όπου υποχρέωσε το στράτευμα να αποδώσει τιμές στον σύντροφό της! Γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία, που γίνεται ακόμα χειρότερο λόγω ακριβώς αυτής της ιστορικής στιγμής.

Η απόφαση λοιπόν της επικοινωνιακής ομάδας του μεγάρου Μαξίμου είναι η πλήρης απεμπλοκή του πρωθυπουργού από την πρόεδρο τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι. Θεωρούν ότι όταν μέσα φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση προσπαθούν να υπερασπιστούν την συμπεριφορά της προέδρου, ζημιώνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Βαριά και οδυνηρά είναι και τα δημοσκοπικά ευρήματα σχετικά με την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενδεικτικό το γεγονός ότι έχει σταματήσει πλέον να δημοσιεύεται η δημοφιλία της, γεγονός και αυτό πρωτοφανές. Αλλά τα ποσοστά είναι τόσο χαμηλά που πλέον η δημοσίευση τους θα δημιουργούσε αναταράξεις.

Η απόφαση αυτή των επιτελών του μεγάρου Μαξίμου, είναι εμφανής στα κυριακάτικα φύλλα που κυκλοφορούν σήμερα, όπου απουσιάζει πλήρως η οποιαδήποτε απόπειρα υπεράσπισης της προέδρου. Το χειρότερο; Απουσιάζει και η οποιαδήποτε αναφορά στον «μεγάλο εορτασμό»!
Είναι απολύτως κατανοητή η προσπάθεια των συνεργατών του πρωθυπουργού να υπερασπίσουν την εικόνα του. Είναι όμως άδικη η υποβάθμιση της εθνικής επετείου, επειδή απέτυχαν να εκπροσωπήσουν επάξια το έθνος και την ιστορία του η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι δύο ήταν επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

πηγη