Αθηνά Λινού για self test: Αξίζουν τον κόπο μόνο αν κάνουμε ιχνηλάτηση

Αθηνά Λινού για self test: Αξίζουν τον κόπο μόνο αν κάνουμε ιχνηλάτηση

Μέτρα πριν την άρση του lockdown ζητά η Αθηνά Λινού. «Μόνο αν ιχνηλατούμε αξίζουν τον κόπο τα πολλά τεστ» απαντά για τον σχεδιασμό των self test. 

Υπέρ του ανοίγματος της αγοράς τάχθηκε η Αθηνά Λινού θέτοντας όμως ζητήματα μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια.

Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στο Open το πρωί της Δευτέρας «πρέπει να ανοίξουμε δεν έχουμε επιλογές, αλλά δεν βλέπω να έχουν ληφθεί τα μέτρα που όλο τον καιρό λέγαμε. Δηλαδή έντονη επικοινωνία για τη χρήση της μάσκας και των αποστάσεων, έντονη επικοινωνία για την αξιοποίηση του ελεύθερου αέρα, για φυσικό αερισμό και λογική τηλεργασία, δηλαδή, όχι μέρα παρά μέρα, βδομάδα παρά βδομάδα».

Αναφορικά με τα self τεστ η κα.Λινού τόνισε πώς έχει νόημα να κάνουμε πολλά τεστ μόνο αν μπορούμε να κάνουμε σωστή ιχνηλάτηση και να δίνουμε οδηγίες για απομόνωση.

Ακόμη, ζήτησε επιτάχυνση των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες γιατί μόνο τότε θα ξεπεράσουμε άμεσα το πρόβλημα.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στον 60χρονο από την Σύρο που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο και τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα κι αν όντως ευθύνεται το εμβόλιο. Όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα», είπε.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-ca9kdxtimeht-se

πηγη