Ξανθός: “Πυροτέχνημα”της κυβέρνησης χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση τα self tests

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση» χαρακτηρίζει τα self test ο Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια παρά τα κρούσματα κορονοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι τα self tests μπορούν να βοηθήσουν μόνο επικουρικά και εξαπέλυσε πυρά για τον διαγωνισμό προμήθειάς τους.
“Είναι προβληματικό το ότι δεν ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ή τον ΕΟΔΥ αλλά το ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος. Κάνει διαγωνισμό η Πολιτική Προστασία με αμφίβολες διαδικασίες και με μία εταιρία να δεσπόζει. Μπορεί να κρύβονται μεθοδεύσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων”, ανέφερε αρχικά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του OPEN και συνέχισε:
“Έχει χαθεί η μάχη ελέγχου της διασποράς στον πληθυσμό. Οι κλειστοί χώροι εργασίας, οι κλειστές δομές, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα έγκαιρης παρέμβασης. Χρειαζόμαστε νέο μείγμα υγειονομικών μέτρων που να δίνει έμφαση στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση κρουσμάτων. Το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος. Έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια”

πηγη