Λαϊκό: «Πέθαναν 2 ασθενείς περιμένοντας ΜΕΘ» – Η απάντηση του νοσοκομείου

Λαϊκό: «Πέθαναν 2 ασθενείς περιμένοντας ΜΕΘ» - Η απάντηση του νοσοκομείου

Σοβαρότατη καταγγελία από εργαζόμενο στο Λαϊκό. Το νοσοκομείο «λύγισε» από τις εισαγωγές και έκλεισε την εφημερία. Κραυγή αγωνίας από τους νοσηλευτές.

Εργαζόμενος στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας έκανε καταγγελία ότι δύο ασθενείς δεν άντεξαν και έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν να αδειάσει κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Τ. Αντωνόπουλος, δήλωσε

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου».

«Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας» πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «με ράντζα COVID δεν μπορούμε να λέμε ότι ο πολίτης τη δύσκολη στιγμή της ζωής του βρίσκει αυτό που πρέπει».

«Εμείς», είπε, «βλέπουμε κορύφωση και αύξηση» και σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε πως πρέπει να ανοίξει ο ιδιωτικός τομέας. «Δεν μπορούμε να παίζουμε τη ζωή των πολιτών κορόνα – γράμματα».

Ο Διοικητής του ΓΝΑ Λαϊκό δεν διέψευσε την είδηση, μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στον ΑΝΤ1, εξηγώντας την κατάσταση περαιτέρω.

«Σαν Λαϊκό και σαν μονάδα COVID εμείς φροντίζουμε όλους τους ασθενείς» σημείωσε ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος.

Όπως εξήγησε, «όταν είναι κατειλημμένα τα κρεβάτια, μέσα σε εύλογο χρόνο γίνεται η διακομιδή για να μην γίνει καθυστέρηση».

«Εμείς έχουμε απλές κλίνες COVID, αν χρειαστεί διασωλήνωση, δίνουμε την εντολή στο ΕΚΑΒ και γίνεται η διακομιδή» συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ότι διασωληνώθηκαν δύο άτομα, δεν πρόλαβαν να διακομιστούν και τελικά εξέπνευσαν ο Διοικητής του Λαϊκού ανέφερε:

«Ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος που ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Δεν ήταν ούτε παράλειψη του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ. Το Σύστημα έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθει, κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατόν γίνεται».

Η απάντηση του νοσοκομείου

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία.

πηγη