Τη δόξα του Πινόκιο ζήλεψε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ

Τη δόξα του Πινόκιο ζήλεψε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ

«Ξέχασε» ο διοικητής του νοσοκομείου ότι είχε στείλει μέιλ στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου ζητώντας αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα για τον γιατρό Σάκη Σιούλη

Επαθε… αμνησία η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ στην προσπάθειά της να κατευνάσει το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η δίωξη του προέδρου των γιατρών του νοσοκομείου, Σάκη Σιούλη, για δηλώσεις του τον Νοέμβριο του 2020.

Με ανακοίνωσή της το περασμένο Σάββατο η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε να κλείσει το θέμα σημειώνοντας: «Αναφορικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ παρενέβη ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιληφθεί για τις δηλώσεις ιατρού του νοσοκομείου που έγιναν τον Νοέμβριο του 2020, η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει ρητά ότι δεν υπέβαλε κανένα αίτημα και ουδεμία καταγγελία εναντίον του εν λόγω ιατρού ούτε προέβη σε ενέργειες προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικώς με τις επίμαχες δηλώσεις και οτιδήποτε άλλο πέραν τούτου είναι ψευδές».

Μόνο που στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και email του διοικητή Παναγιώτη Παντελιάδη προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου και ώρα 16.39 με το οποίο ζητά «την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα», αφού τα δημοσιεύματα της ημέρας έγιναν στη βάση των «ψευδών δηλώσεων» και προκαλούν… «φόβο στο κοινωνικό σύνολο»!

Ο κ. Σιούλης κλήθηκε όμως για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου και απολογήθηκε διά γραπτού υπομνήματος ενώ είχε προηγηθεί διαμαρτυρία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στην 3η ΥΠΕ και ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου που έχει εξαγγείλει κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη τονίζοντας πως «επειδή όλοι έχουμε πολλά χρόνια στο ΑΧΕΠΑ και γνωρίζουμε ποιος είναι ο κύριος Σιούλης, ας μην επιτρέψουμε στους ψεύτες να του φορτώσουν τον τίτλο τους».

Σάκης Σιούλης (αριστερά) και Παναγιώτης Παντελιάδης (δεξιά)

Θυμίζουμε ότι το πρωί της 10ης Νοεμβρίου ο κ. Σιούλης είχε δηλώσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς έξω από το νοσοκομείο ότι «μέρα γενικής εφημερίας ξεκινά με τις 25 κλίνες των ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ καλυμμένες», γεγονός αναντίρρητο αφού το νοσοκομείο έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης το μεσημέρι και αφού έβαλαν στην εφημερία Covid τις έξι κλίνες της μονάδας του, κατόπιν πίεσης στον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής.

Οπως τονίζει η ΕΝΙΘ στην ανακοίνωσή της, «όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας».

Οπως δηλώνει ο κ. Σιούλης στην «Εφ.Συν.», «για μία ακόμη φορά η διοίκηση του νοσοκομείου ψεύδεται αφού στα έγγραφα της δικογραφίας περιλαμβάνεται και το μέιλ που έστειλε και ζητούσε παρέμβαση» και τονίζει ότι «οι ενέργειες της διοίκησης γίνονται στα πλαίσια του αυταρχικού προσώπου που καλλιεργεί με κάθε τρόπο η σημερινή κυβέρνηση» αλλά «το αγωνιστικό μας φρόνημα δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους προκλήσεις».

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Μπάμπης Κοροξενός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, δηλώνει: «Είναι τραγικό συνδικαλιστές και εργαζόμενοι να διώκονται ως ποινικοί διότι αναφέρονται στα προβλήματα του κλάδου τους. Μόνη η διοίκηση του νοσοκομείου, τραγική φιγούρα, κατηγορεί έναν εξαίρετο γιατρό και άνθρωπο γιατί μίλησε για τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε». Με δηλώσεις τους έχουν καταδικάσει τη δίωξη Σιούλη ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης και η βουλευτίνα του Δώρα Αυγέρη.

πηγη